Medilex

Driedaagse cursus Psychiatrie VB voor de Arts VG

09:30 16:00
La Vie Meeting Center, Utrecht

Op vrijdag 5 april 2024 start de driedaagse cursus Psychiatrie VB voor de Arts VG over de behandelmogelijkheden van psychiatrische stoornis bij mensen met een verstandelijk beperking. In deze speciaal voor Arts VG ontwikkelde cursus krijgt u meer inzicht en handvatten om uw cliënt met psychiatrische problematiek te kunnen helpen.

psychiatrie_vb_arts

Als arts voor verstandelijk gehandicapten (VG) richt u zich op het bewaken en het bevorderen van de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Onder deze gezondheid valt ook de psychische gesteldheid van uw cliënt.

Juist mensen met een verstandelijke beperking hebben een verhoogde kans op het ontwikkelen van een psychiatrische stoornis. Als Arts VG kunt u ook op dit gebied uw cliënt ondersteunen en behandelen. Maar misschien weet u niet goed hoe?

In deze speciaal voor Arts VG ontwikkelde driedaagse cursus krijgt u meer inzicht en handvatten om uw cliënt met psychiatrische problematiek te kunnen helpen.

Leer zelfverzekerd kennis van psychiatrie toepassen bij VB!

Onder begeleiding van onze vakkundige docenten Jan van Stek en Carmen van Bussel gaat u onder andere aan de slag met de volgende thema's:

  • Een visie op psychiatrische diagnostiek en behandeling die passend en bruikbaar is in de VG zorg
  • Het uitvoeren van gedegen, onderbouwd en methodisch onderzoek
  • Het starten van een behandeling bij (vermoedens van) een psychiatrische stoornis
  • Verdieping en actualisatie van de kennis over psychiatrische ziektebeelden
  • Farmacologische behandelingen en non-farmacologische interventies
  • Opbouw van een methodische werkwijze die passend en bruikbaar is in de praktijk
  • Hoe om te gaan met onzekerheid

Door middel van beeldmateriaal, theorie en praktijkoefeningen krijgt u kennis van recente wetenschappelijk inzichten, diagnostiek en behandeling. Er is veel ruimte voor discussie, vragen, casuïstiekbespreking en intervisie.

Deze dag is bedoeld voor:

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor Artsen VG. Huisartsen, verpleegkundig specialisten en PA's die regelmatig met de VG doelgroep te maken hebben zijn welkom om aan te sluiten. Hierbij is kennis op het gebied van VG een vereiste.
Let op: maximaal 20 plaatsen beschikbaar.

Datum, tijd en locatie

Vrijdagen: 5 april, 17 mei en 31 mei
09:30 - 16:00 uur
La Vie Meeting Center,
Sint Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht

Deelnemersprijs:

Uw investering voor deze cursus is  € 1.245,- (excl. btw) voor drie dagen voor het volledige programma inclusief heerlijke lunch, digitaal naslagwerk, hand-outs en koffie/thee. 

Accreditatie:

Deze cursus is met 15 PE-punten geaccrediteerd door:
Artsen Verstandelijk Gehandicapten en huisartsen - ABC1/KNMG

Meld je aan: Cursus psychiatrie VB voor de Arts VG - Medilex.nl