Beleidsadviseur, 28 uur per week (tijdelijk)

Dame in gele trui staat aan een werktafel in een informele werksetting (foto eigendom van VGN)

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste beleidsadviseur om de VGN (tijdelijk) te komen versterken. Voel je je aangetrokken tot belangenbehartiging voor en met leden? Wil je jouw kwaliteiten hiervoor inzetten en ben je een natuurlijke verbinder? Lees dan snel verder!

VGN

Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland is de brancheorganisatie voor organisaties die mensen met een beperking ondersteunen. De ambitie van de VGN is dat Nederland zich ontwikkelt tot een samenleving waarin mensen met een beperking gewoon kunnen meedoen en een betekenisvol eigen leven kunnen leiden. Dat is waar we met 50 collega’s als bureau voor staan en gaan in een dynamische en professionele werkomgeving. Het kantoor van de VGN is gevestigd in Utrecht.

Proactief en vanuit die ambitie vertegenwoordigen we de collectieve ledenbelangen, ondersteunen we de ontwikkelingen in de branche en agenderen we onderwerpen maatschappelijk en politiek. Aandachtsvelden zijn daarbij onder meer kwaliteit en inhoud van ondersteuning en zorg, aantrekkelijk werken en modern werkgeverschap, financiering, wet- en regelgeving. We zoeken tijdelijk (in verband met vervanging van zwangerschapsverlof) versterking met een  

 • Beleidsadviseur
  28 uur per week

Je houdt je bezig met belangenbehartiging op kwaliteitsonderwerpen in de brede zin van het woord. Je bent in ieder geval betrokken bij de thema’s medische gezondheid, Covid-19, leefstijl en duurzaamheid. Dat doe je in afstemming met leden, veldpartners, stakeholders en beleidsmakers zoals beroepsgroepen, kennisinstituten, VWS, GHOR, RIVM etc.

Dit is wat je gaat doen

Met jouw kennis en expertise leg je je toe op kwaliteitsvraagstukken. Je werkt samen met je collega’s aan het:

 • onderhouden van contacten met o.a. beleidsadviseurs bij leden waarbinnen kennis, ervaringen en inzichten worden gedeeld en aandachtspunten opgehaald;
 • organiseren van (online) bijeenkomsten, leiden van projecten en deelnemen aan landelijke adviescommissies;
 • voeren van overleg met contactpersonen van andere brancheorganisaties, ministeries en andere stakeholders om de belangen van de gehandicaptenzorg naar voren te brengen;
 • regelmatig afstemmen met collega’s op andere beleidsvelden en waar nodig leggen van verbanden;
 • leveren van een bijdrage aan beleidsontwikkeling.

Dit ben jij!

Je werkt (sinds kort) in de (gehandicapten)sector en hebt (al) een goed beeld van de zorgsector, bent bekend met kwaliteitsvraagstukken en bij voorkeur met het thema medische gezondheid, leefstijl en duurzaamheid. Je toont initiatief en beschikt over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, waardoor je bijv. doelgericht kunt opereren in een politiek-bestuurlijk krachtenveld waarin je het belang van de leden duidelijk uitdraagt. Je hebt een hands-on mentaliteit en bent goed in het inzichtelijk maken van (nieuwe) ontwikkelingen en het vertalen hiervan in beleid. Én je werkt graag samen.

Je beschikt over:

 • een academisch denk- en werkniveau;
 • affiniteit met de gehandicaptenzorg;
 • enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie is niet vereist. Starter op de arbeidsmarkt is welkom!

Dit is wat we jou bieden

Wij bieden je een uitdagende functie in een kleine, flexibele en informele organisatie met deskundige en enthousiaste collega’s, die elkaar graag ondersteunen. Je krijgt ruimte en support om je werk vorm te geven, om soms ingewikkelde, soms gevoelige vraagstukken te onderzoeken en om met nieuwe ideeën te komen. De rol van onze branchevereniging in de toekomst, onze “Visie op 2030” en alle veranderingen die de Coronapandemie teweeg heeft gebracht, vormen hiervoor bouwstenen.

De VGN past de CAO gehandicaptenzorg toe. Je inschaling vindt plaats in FWG schaal 60 (min. € 3.289,- max. € 4.799,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). De CAO kent naast 8% vakantiegeld een eindejaarsuitkering van 8,33%.

De aanstelling is tijdelijk en is ter overbrugging van het zwangerschapsverlof van een collega. Bij voorkeur werk je in de gehandicaptenzorg en combineer je deze interessante opdracht met je huidige werk. We denken daarbij aan een constructie op bijv. detacheringsbasis.    

Reageer nu! 

Voel je je aangetrokken tot belangenbehartiging voor en met leden? Wil je daar jouw kwaliteiten en natuurlijke manier van verbinden graag voor inzetten? Dan ontvangen we graag jouw reactie.

Je kunt jouw motivatie samen met je cv mailen naar personeel@vgn.nl voor 26 januari a.s. onder vermelding van “beleidsadviseur tijdelijk”. De eerste (online) kennismakingsgesprekken staan gepland in de week van 7 februari 2022. 

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Peter Kruithof (leidinggevende): 06 – 15035336.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld