Nieuws van leden

Appeltaarten als dank voor donatie 150 liter desinfecterende handgel

Leestijd: 3 minuten
18 juni 2020

De Royal Swinkels Family, van onder andere de Bavariabrouwerij, doneerde in april 150 liter desinfecterende handgel aan Driestroom. Mede dankzij deze donatie zijn onze cliënten nog beter beschermd en kunnen onze medewerkers veilig hun werk hun doen. Hoe kunnen wij een organisatie nou het beste bedanken? Door appeltaarten van ons eigen horecabedrijf DROOM! te brengen. Vorige week was het zover.

Driestroom bedankt Bavaria
Owen overhandigde de appeltaarten aan Broos Swinkels. Foto: Sabine de Vré / Driestroom

Owen van de Pol werkt als assistent-medewerker bij De Industriegroep, een van de vele leer- en werkbedrijven van Driestroom. De 150 liter handgel is eind april geleverd in grote blauwe jerrycans. Niet echt praktisch qua gebruik. Owen heeft de handgel in drie werkdagen overgegoten in handzame flacons die uiteindelijk binnen Driestroom over de locaties zijn verspreid. Samen met zijn begeleider Ron Gijselhart en Driestroomambassadeur Jan Arts bracht hij, als bedankje, vorige week vijf DROOM!-appeltaarten naar de Bavariabrouwerij in Lieshout.

DROOM!-appeltaart

De appeltaarten zijn gemaakt door onze bijzondere bakkers van horecabedrijf DROOM!. Dit is een dochteronderneming van Driestroom. 25.000 appeltaarten worden jaarlijks gebakken door onze bijzondere bakkers. Dit zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het maken van een appeltaart bestaat uit verschillende stappen. Elke stap ondersteunt de bakkers bij de ontwikkeling van hun vaardigheden.

Geslaagde dag

Owen overhandigde de appeltaarten aan Broos Swinkels. Maar hier blijft het niet bij. Door het coronavirus zijn alle rondleidingen door de Bavariabrouwerij geannuleerd. Als het enigszins weer mogelijk is, krijgen Owen, en zijn collega assistent-medewerkers, een rondleiding door de brouwerij. Voor nu bleef het bij een bezoek aan de kantine. Maar voor Owen was het een geslaagde dag, hij kreeg een echt Bavariapakket met Bavaria merchandise. ‘Wauw, een echte Bavaria pet! En een handgeschreven kaart!’

Bier en handgel

Driestroom had, zoals bijna alle zorginstellingen en ziekenhuizen in ons land, een tekort aan ontsmettingsmiddelen. Dankzij de donatie van Bavaria konden wij zo’n 4 weken weer vooruit, wij zijn er ontzettend blij mee!

Normaal vloeit het bier rijkelijk in de Bavariabrouwerij in Lieshout. Sinds de coronacrisis is de horeca gesloten. Bij de vele restaurants en kroegen lagen nog liters bier opgeslagen. Zonde, vond algemeen directeur Peer Swinkels van de brouwerij. Het bier werd opgehaald. De verdampte alcohol wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. En zo kon het dat niet bier maar alcohol het hoofdproduct werd van een bierbrouwerij. Bavaria doneerde in totaal zo’n 25.000 tot 35.000 liter handalcohol.

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: