Nieuws van leden

Bestuurders SDW en tanteLouise ondertekenen samenwerking voor nieuw serviceteam

19 maart 2024

Vorige week ondertekenden Ingrid van Huijkelom van SDW en Jan-Kees van Wijnen van tanteLouise een samenwerkingsovereenkomst voor een nieuw serviceteam. Dit serviceteam van SDW start 3 mei in het nieuwe verpleeghuis Hoogerwaard van tanteLouise in Hoogerheide. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.

SDW Louise

Volwaardig serviceteam

Het begon met een vraag van tanteLouise of cliënten van SDW als vrijwilligers ingezet konden worden. Na enkele gesprekken was dat idee doorontwikkeld tot het inzetten van een volwaardig serviceteam. 'Hiermee stellen we de cliënten van SDW in de gelegenheid om arbeidsvaardigheden aan te leren', zegt Jan-Kees van Wijnen, bestuurder bij tanteLouise.  'We zien uit naar een prettige samenwerking.'

Samenwerking

Ook Ingrid van Huijkelom-van Iersel, bestuurder bij SDW, kijkt uit naar de samenwerking. 'Medewerkers -onze cliënten- van dit serviceteam krijgen zo de kans om mee te doen in de maatschappij en om zich te ontwikkelen. We gaan daarbij uit van wat iemand wel kan en kijken naar mogelijkheden en talenten.'

Meerwaarde

Serviceteam Hoogerwaard is onderdeel van SDWerkt. SDWerkt staat voor werken en meedoen in de maatschappij met dat beetje extra begeleiding waardoor het wel lukt. Cliënten van dit serviceteam gaan allerhande facilitaire én sociale taken oppakken, zoals koffie schenken, schoonmaken, tuinonderhoud, bewoners in de rolstoel van A naar B verplaatsen, een spelletje spelen. 'Samen met de medewerkers van tanteLouise bekijken we waar onze cliënten van meerwaarde kunnen zijn en wat de wensen, mogelijkheden en leerdoelen van onze cliënten zijn', aldus Ingrid van Huijkelom.

Het nieuwe verpleeghuis Hoogerwaard staat middenin Hoogerheide. Er is plaats voor 138 bewoners die vanwege lichamelijke problemen en/of dementie niet meer zelfstandig kunnen wonen. Hoogerwaard heeft een woning voor mensen met de ziekte van Parkinson. TanteLouise heeft het nieuwe verpleeghuis eind februari in gebruik genomen.

Redactie VGN