Nieuws van leden

Frion koopt kerk Onnastraat in Steenwijk: 39 studio’s voor cliënten

Leestijd: 3 minuten
19 mei 2020

Frion heeft de kerk aan de Onnastraat in Steenwijk gekocht. Er komen 39 studio’s voor ouderen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Dit past in de visie om cliënten een thuis te bieden dat in alle periodes van het leven goed aansluit.

tekening van een kerk

Frion kocht de kerk van Onna bv, dat een ontwerp heeft gemaakt om van de kerk een passend thuis te maken en de kerk verbouwt. De buitenkant van de kerk blijft daarbij behouden. Aan de achterkant worden twee nieuwe vleugels aangebouwd. Deze hebben dezelfde stijl als de kerk en passen goed in de omgeving.

Ontmoeting en duurzaamheid

Ontmoetingsmogelijkheden en duurzaamheid zijn belangrijke onderdelen. Zo komen er grote gemeenschappelijke ruimtes. Dikke vloeren zorgen voor verwarming en verkoeling van het gebouw en het uitgangspunt is dat er alleen gebruik wordt gemaakt van elektriciteit.

Basis voor een goed leven

Frion-bestuurder Hugo Broekman: ‘Een fijn thuis is essentieel voor iedereen. Het is de basis voor een goed leven en het ontplooien van je talenten. In de kerk aan de Onnastaat kunnen we die basis maken, om zo de best passende zorg te bieden. Toen de kans langskwam hebben we die meteen gegrepen.’

Samen bedenken

In samenspraak met cliënten, ouders en verwanten wordt nagedacht over wie precies naar de nieuwe studio’s verhuizen, om daar onder begeleiding te gaan wonen.  

Verhuizen in 2021

De bedoeling is dat de verbouwing nog voor de zomer start. Rond de zomer van 2021 kunnen cliënten dan hun intrek nemen in de nieuwe studio’s.