Nieuws van leden

Maeykehiem en De Zijlen maken samenwerking officieel

28 november 2023

Op maandag 27 november hebben Trijn van der Meulen, bestuurder Maeykehiem en Eric Zwennis, bestuurder De Zijlen, de onderlinge samenwerking formeel bekrachtigd. De beide VG-aanbieders zijn zich ervan bewust dat samenwerking een belangrijke voorwaarde is in de zorg. Ze delen de ambitie om tot een duurzame en bredere samenwerking te komen op diverse onderwerpen, ter beider voordeel.

Maykehiem en De Zijlen werken officieel samen
V.l.n.r. Harm-Jan Ensing, Ursula Hendriks, Eric Zwennis, Trijn van der Meulen, Bianca Reekers

Een betekenisvolle bijdrage

Eric Zwennis geeft aan: 'We zijn blij dat De Zijlen een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan onze collega’s van Maeykehiem,' geeft Eric Zwennis aan. 'Samenwerken is de toekomst. Mooi dat we deze samenwerking aangaan. De Zijlen biedt ons stabiele ondersteuning waardoor wij ons meer kunnen richten op onze primaire taak; ‘het goede leven‘ voor onze bewoners!' aldus Trijn van der Meulen.

Versterken bedrijfsvoeringsprocessen

Er wordt door de organisaties met name samengewerkt op het vlak van ict, salarisadministratie en informatiemanagement. De ondersteuning van De Zijlen op verschillende domeinen ten aanzien van bedrijfsvoeringsprocessen is voor Maeykehiem als kleinschalige organisatie met beperkte staf noodzakelijk, terwijl deze samenwerking De Zijlen een mogelijkheid biedt tot het realiseren van schaalvoordelen, die leiden tot versterking van de door haar geboden ondersteuning en het functioneel beheer van deze diensten.

De totstandkoming van de samenwerking geeft veel energie aan beide kanten. Er wordt in de komende periode onderzocht op welke manier er op breder gebied van elkaars kennis en expertise gebruik kan worden gemaakt. 

Sam van den Brink
Wil je meer weten?
Neem contact op met Sam van den Brink