Marike Groenendijk benoemd tot nieuwe bestuurder Stichting Omega

De raad van toezicht van Stichting Omega heeft ir. Marike Groenendijk (1966) per 1 januari 2023 benoemd tot nieuwe bestuurder. In deze rol volgt Marike dr. Marga Nieuwenhuijse op, die per 1 oktober 2022 na een dienstverband van 33 jaar afscheid heeft genomen.

Marike Groenendijk
Marike Groenendijk

Ruime ervaring

Marike Groenendijk heeft ruime ervaring opgedaan als algemeen directeur, bestuurder, project- en programmamanager bij overheid, gemeenten en gezondheidszorginstellingen, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.

Verbinding aangaan met iedereen die mee wil bouwen

Opgeleid als industrieel ontwerper met specialisatie human factors engineering aan de TU-Delft, gaat haar hart sneller kloppen van vraagstukken waar een beroep gedaan wordt op haar creativiteit, innovatievermogen, bedrijfskundig inzicht, lef en ondernemerschap.

Marike: ‘Als oprichter van Stichting Stofwisselkracht ken ik de kracht en de liefde die ouders geven aan hun meest kwetsbare kind. Vanuit die liefdevolle kracht en met een flinke dosis ondernemerschap hoop ik als directeur-bestuurder van Stichting Omega de verbinding aan te gaan met iedereen die mee wil bouwen aan een gezonde en gelukkige organisatie (en wereld!). Een ‘huis’ waarin vanuit veiligheid, vrijheid en verbinding het vermogen van eenieder tot bloei komt en we onze gezamenlijke ambities vervuld zien worden.’

Stichting Omega biedt dagopvang en dagbehandeling aan ruim 120 mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Zie www.stichtingomega.nl.