Nieuws van leden

Middin publiceert nieuwe serie podcasts over leven met een licht verstandelijke beperking

17 november 2021

Vandaag publiceert Middin de eerste aflevering van een nieuwe serie van tien podcasts over het leven met een licht verstandelijke beperking (LVB). Deze keer nemen nemen naast de medewerkers ook cliënten van Middin deel aan de gesprekken. Boris van der Ham, voorzitter van de VGN, is spreker in een aflevering die op 15 december verschijnt en die gaat over het meedoen in de samenleving voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Logo Studio LVB

Andere onderwerpen die je kunt verwachten zijn: leven met een LVB, stress bij clienten, misbruik, LVB en ggz, werk, eenzaamheid, risicovol gedrag, online gedrag en de rol van het netwerk. 

Nieuwe aflevering: Cliënten vertellen over het leven met een licht verstandelijke beperking

In de eerste aflevering van Studio LVB, die vandaag is verschenen, praat Nathalie Koopman met Timo Holierhoek (in opleiding tot ervaringsdeskundige), Corrie van Bijnen en haar persoonlijk begeleider John Devilee.  Leven met een licht verstandelijke beperking is niet altijd makkelijk. Zeker niet in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt. Corrie van Bijnen en Timo Holierhoek hebben een LVB. Zij vertellen in de nieuwe serie van Studio LVB waar ze tegen aan lopen in hun leven en wat ze graag anders willen zien. John Devilee is begeleider bij Middin en vertelt wat hij tegenkomt tijdens zijn werk.

In Studio LVB LVB draait het om de vraag: hoe bieden we mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) de juiste zorg en begeleiding zodat ze zich staande kunnen houden in een maatschappij die steeds ingewikkelder wordt?  De eerste serie van 10 afleveringen is nog steeds te beluisteren en  is inmiddels bijna 2600 keer beluisterd.

Hoe beluister je de podcast?

Je kunt de podcasts beluisteren op Middin.nl of via Spotify, of Apple Podcasts. Als je je abonneert, krijg je automatisch bericht als er een nieuwe aflevering online staat!

Wat vind je er van?

Middin is enorm benieuwd naar jouw reactie, dus laat vooral weten wat je van de podcasts vindt! Stuur je reactie naar Danielle Dijs, coordinator LVB bij Middin - D.dijs@middin.nl