Nieuws van leden

Philadelphia en meester-kok Robert Kranenborg helpen mensen met afstand tot arbeidsmarkt aan een baan in de horeca.

01 november 2018

Het gat in de arbeidsmarkt is een stuk kleiner gemaakt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In elk geval in de horeca, nadat meester-kok Robert Kranenborg en stichting Philadelphia hun krachten hebben gebundeld. Als deelnemer van het leer- en werktraject "Word kok/keukenasstistent" ben je verzekerd van een werkstage of baan van zes maanden in een gerenommeerd horecabedrijf met ondersteuning van jobcoach.

robertkranenborg

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt komen moeilijk aan het werk
Het dichten van het gat in de arbeidsmarkt is een uitdaging. Het bedrijfsleven en de overheid maakten vijf jaar de ‘banenafspraak’. Het bedrijfsleven helpt 100.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helt en de overheid 25.000. In werkelijkheid hebben bedrijven 40.000 banen gerealiseerd en overheden 600. De regels zijn daarnaast erg ingewikkeld. De subsidie op loonkosten is bijvoorbeeld al in iedere gemeente anders

Opleiding tot kok/keuken-assistent met baangarantie en ondersteuning
De opleiding “Word kok of keuken-assistent” is in oktober gestart en wordt gegeven in de RAI in Amsterdam. In drie maanden tijd stomen meester-koks Robert Kranenborg en Mounir Toub van de Robert Kranenborg Academie de deelnemers klaar. Zij krijgen na de opleiding gegarandeerd een stage of baan van zes maanden bij een gerenommeerd horecabedrijf.

Daarnaast kunnen ze SVH certificaat behalen, dit staat gelijk aan een MBO-niveau 1 diploma.

Een jobcoach van Philadelphia ondersteunt de deelnemers tijdens en na de opleiding. Niet alleen de werknemer, maar ook de werkgever helpen zij om helderheid te krijgen hoe je kunt zorgen dat je een goede werknemer krijgt en behoudt.  En hoe het geregeld is in de betreffende gemeente.

 

Portretfoto Aart Bertijn
Wil je meer weten?
Neem contact op met Aart Bertijn

Deze pagina is een onderdeel van: