Nieuws van leden

SDW Mediateam genomineerd voor CZ Zorgprijs 2022

16 augustus 2022

Zorginstelling SDW is met het nieuwe ‘mediateam’ genomineerd voor de CZ Zorgprijs 2022. Het mediateam is onderdeel van het in oprichting zijnde cliëntservicecentrum. Dit is een dagbestedingsvorm waarbij persoonlijke groei en het realiseren van zelfvertrouwen bij cliënten centraal staat. SDW ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in West-Brabant en Zeeland.

Mediateam SDW

Deel uitmaken van het mediateam zorgt voor persoonlijke groei

Het mediateam bestaat uit cliënten en medewerkers van SDW en voert binnen én buiten SDW opdrachten uit in de mediabranche. Dit geeft cliënten energie en zorgt voor persoonlijke groei. Zo ook voor Marissa, cliënt/ervaringsdeskundige binnen SDW: “Ik vind het leuk om te presenteren en mensen te interviewen. Dit doe ik al in het SDW journaal en dit zou ik meer willen doen, want hier krijg ik energie van en wil hier nog meer in leren. Met trots ben ik lid van het SDW mediateam. Zij geven mij de kans om mijzelf te ontwikkelen.”

Deelnemen aan de maatschappij

Daarnaast nemen cliënten op deze manier deel aan de maatschappij. “Het is leerzaam voor cliënten om mee te denken met de opzet van een opdracht, te presenteren en te filmen,” aldus Ramon van Amerongen, adviseur cliëntparticipatie binnen SDW en aanjager en bedenker van deze nieuwe vorm van daginvulling binnen de organisatie.

Zinvolle daginvulling en participatie

Met het thema ’#iedereenkanmeedoen’ wil het CZ Fonds aandacht geven aan een vernieuwende, zinvolle daginvulling en participatie voor mensen met een (langdurige) psychische zorgvraag. Het CZ Fonds zoekt via de CZ Zorgprijsvraag 2022 creatieve ideeën en oplossingen die bijdragen aan kwaliteit van leven van deze mensen. Hoe zorg je voor zinvolle dagbesteding als maatschappelijke betrokkenheid lastig te realiseren is? Aan het winnende idee is een geldbedrag gekoppeld. De winnaar wordt gekozen door een vakjury. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op 1 december bij Kasteel Maurick in Vught.

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.