Nieuws van leden

Siza's Het Dorp: bezoek van Rick Brink en een militaire lunch

14 mei 2020

Vandaag bezocht minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink woonlocatie Het Dorp van Siza in Arnhem. Op Het Dorp werd vandaag ook een lunch geserveerd door Nederlandse militairen.

Militaire lunch Siza

Rick Brink sprak met medewerkers en cliënten van Het Dorp over hoe het is om in coronatijd te werken en te leven op Het Dorp. Het Dorp is een toegankelijke, inclusieve wijk waar mensen met en zonder beperking samen leven in een duurzame en groene omgeving. Vijftig jaar geleden werd Het Dorp ontwikkeld en momenteel zit de locatie in een vernieuwing. Rick Brink kreeg een rondleiding door het eerste nieuwe gebouw van Het Dorp.

Militaire lunch

Vandaag werd ook een lunch geserveerd door Nederlandse militairen op Het Dorp. Eigenlijk zouden zij op missie zijn in Mexico, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door. Defensie besloot een alternatieve bestemming te zoeken voor het eten dat al voor de oefening was ingeslagen en benaderde Siza. Op een grote vrachtwagen stonden mobiele- en satellietkeukens, waarmee ter plekke werd gekookt. De militairen brachten de maaltijden tot aan de deur van de locaties en dat gebeurde onder grote belangstelling van cliënten en medewerkers. Gisteren gebeurde dat al op de locaties Rijkerswoerd en ’s Kooningsjaght in Arnhem en De Schans in Tilburg. Eén cliënt in Tilburg noemde de komst van de militairen zelfs ‘de dag van zijn leven.’

Ronella Bleijenburg