Nieuws van leden

Steffie en Ipse de Bruggen lanceren website over brandveiligheid

21 april 2021

Hoe kun je brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen en wat moet je doen als er onverhoopt toch brand uitbreekt? De antwoorden op deze vragen staan op www.brandweer.steffie.nl een nieuwe website van Steffie die onder andere bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, laaggeletterden en anderstaligen. Samen met zorgorganisatie Ipse de Bruggen en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant lanceerde Leer Zelf Online dit digitale leermiddel.

Lancering website brandweer.steffie.nl met Jolanda en Martin_fotograaf Jaimy Sanrodji.JPG
Lancering website brandweer.steffie.nl met Jolanda en Martin. Fotograaf: Jaimy

Cliënten van Ipse de Bruggen hebben in een focusgroep meegeholpen aan de ontwikkeling van de nieuwe website. Er is niet alleen veel informatie te vinden, bezoekers kunnen ook het spannends spel ‘Zoek het gevaar’ spelen en doen om hun kennis te testen. Animatiefiguur Steffie leest de eenvoudige teksten en visualisaties voor. Op deze manier wordt voorlichting over brand, brandveiligheid en het gevaar van koolmonoxide op een begrijpelijke manier gepresenteerd.

De website bestaat uit drie hoofdstukken en het spel, dat gericht is op het stimuleren van brandveilig gedrag. Het eerste hoofdstuk gaat over wat je moet doen bij een brand en hoe je je daarop kunt voorbereiden. In het tweede hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je brand kunt voorkomen en wat brandgevaarlijke situaties zijn. Het derde hoofdstuk behandelt het gevaar van het giftige gas koolmonoxide.


 

 

Deze pagina is een onderdeel van: