Nieuws van leden

Symposium Verstrengeld: Vijf jaar Ouder- & Kindzorg bij Pluryn

03 november 2017

Het is tijd voor een wet die verplichte anticonceptie regelt. Voormalig kinderrechter mr. Cees de Groot spreekt erover tijdens het symposium Verstrengeld, dat op maandag 20 november in Burgers’ Zoo in Arnhem wordt gehouden.

Cees de Groot maakt deel uit van de beraadgroep ‘Rechten van het kind, ook vóór de geboorte’, die voor voormalig staatssecretaris Martin van Rijn een concept wetsvoorstel schreef. Hij verwacht dat de nieuwe minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge (CDA) met een wetsvoorstel zal komen dat in individuele gevallen het grondrecht van vrije voortplanting beperkt. Bijvoorbeeld omdat ouders door een verstandelijke beperking niet voor hun kinderen kunnen zorgen of hun kinderen schade kunnen berokkenen.

5 jaar Ouder- & Kindzorg

Met het symposium Verstrengeld staat Pluryn stil bij vijf jaar Ouder- & Kindzorg. Voor de meeste stellen is een zwangerschap een mooie start van een nieuwe fase. Het is anders als je 17 jaar bent en zwanger en je geen huisvesting en inkomsten hebt. Als je verstrengeld zit in problemen met je ex en je ouders, je een verstandelijke beperking hebt en je al veel hebt meegemaakt in je leven. Voor die (aanstaande) moeders is er de Ouder- & Kindzorg van Pluryn en Intermetzo. Vijf jaar inmiddels krijgen jonge moeders en soms ook vaders hier de begeleiding en behandeling die nodig is voor hun ontwikkeling en die bijdraagt aan een veilige hechting met hun kindje.

Tijdens het symposium Verstrengeld vertellen inspirerende sprekers, vanuit diverse invalshoeken over drie belangrijke thema’s, die bijdragen aan een weg naar goed genoeg ouderschap en veilige ontwikkelingskansen voor kinderen: Hechting, Mishandeling & Meldcode en Gedwongen anticonceptie.

Het volledige programma is te vinden op de website www.pluryn.nl/symposiumverstrengeld.

Het symposium Verstrengeld vindt plaats op maandag 20 november van 13.00-17.00 uur in Burgers’ Zoo in Arnhem. Belangstellende professionals kunnen zich nog tot 13 november aanmelden via bovenstaande website.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: