Nieuws van leden

Vincent Maas benoemd als voorzitter raad van bestuur Alliade

Leestijd: 1 minuten
05 oktober 2020

Na bijna twee jaar gewerkt te hebben als interim bestuurder, blijft Vincent Maas aan als voorzitter raad van bestuur bij Zorggroep Alliade. Hij laat daarmee zijn ‘interim rol’ achter zich en treedt in dienst bij Alliade als voorzitter raad van bestuur

portretfoto vincent maas

Leendert Klaassen, voorzitter van de raad van toezicht, licht de benoeming toe: “Wij zien in Vincent Maas en Elze Vonk een hechte raad van bestuur die gezamenlijk de noodzakelijke veranderkracht bezit om met de belangrijke opdrachten voor Zorggroep Alliade aan de slag te gaan. Bestuurlijke continuïteit en focus zijn van groot belang voor de verdere opbouw van Alliade. Dit in nauwe samenwerking met het directieteam.”

De raad van toezicht heeft, voorafgaand aan de benoeming, een bestuurlijke opdracht beschreven. Hierin zijn twee hoofdlijnen benoemd. De eerste hoofdlijn is de focus op kwaliteit van zorg en de verdere opbouw van de interne organisatie, een heldere besturing en voldoende en gekwalificeerd personeel. De tweede hoofdlijn van de opdracht richt zich op de externe positionering en meer aandacht voor de prestaties en de samenwerking van Alliade.

Focus op langere termijn

Vincent Maas kijkt uit naar de komende tijd. “Samen met Elze Vonk kan ik me nu meer richten op de lange termijn. Als interim bestuurder lag mijn focus op intern onderzoek en een herbezinning op strategie, besturingsfilosofie en de inrichting van de organisatie. Dit was vooral gericht op de korte termijn. Nu kunnen we ons veel meer bezig houden met ontwikkeling en verbinding. Ik kijk er naar uit om dat samen met Elze Vonk en het directieteam te doen. Ik heb besloten bij Alliade te blijven, omdat ik me thuis voel bij deze bijzondere organisatie, de vele fijne en kundige collega’s en de Friese mentaliteit”.

Deze pagina is een onderdeel van: