Nieuws

ABCDate: pilot ontmoetingssite voor mensen met verstandelijke beperking

05 januari 2016

Op zaterdag 16 januari 2016 wordt de contactbemiddelingswebsite ABCDate voor volwassenen met een verstandelijke beperking gelanceerd. Dit jaar is de site als pilotproject alleen toegankelijk voor cliënten in Amsterdam, Amstelveen, Almere of het Gooi. Na dit pilotjaar wordt ABCDate landelijk uitgerold. Begeleiders die hun cliënten ondersteunen bij het onderhouden van sociale contacten, kunnen de site als hulpmiddel gebruiken.

Via ABCDate kunnen volwassenen met een verstandelijke beperking elkaar ontmoeten om bijvoorbeeld een hobby te delen, vrienden te maken of een relatie te zoeken. Deelnemers kunnen kosteloos lid worden van ABCDate. Voorwaarde is wel dat zij aangemeld worden door een persoonlijk begeleider (of, in sommige gevallen, een vrijwilliger). 

Eenvoudige opzet en uitlegmodules

Er is gekozen voor een eenvoudige opzet, zodat de deelnemers zelf (of met een klein beetje hulp) een profiel kunnen aanmaken en kunnen aangeven waar ze naar op zoek zijn. Ook kunnen zij via de website chatten met andere deelnemers. Daarnaast zijn er uitlegmodules over onderwerpen als ‘Opkomen voor jezelf’, ‘Omgaan met elkaar’ en ‘Vriendschap en relaties’. Begeleiders kunnen deze modules ook gebruiken om een-op-een met hun cliënten te bespreken.

Startfeest 16 januari

Werkt u in de pilotregio en wilt u meer weten over ABCDate? Dan is het ABCDate Startfeest op zaterdagmiddag 16 januari in Amsterdam interessant voor u. Zowel potentiële deelnemers als begeleiders zijn van harte welkom. Voor deelnemers zijn er allerlei leuke en creatieve activiteiten die te maken hebben met contacten leggen. Geïnteresseerden kunnen zich meteen inschrijven op ABCDate. Voor begeleiders en vrijwilligers zijn er workshops over ABCDate en over het begeleiden van deelnemers bij het vinden en houden van contacten. Aanmelden kan via de website van ABCDate.

Andere regio

Werkt u niet in de pilotregio en wilt u graag op de hoogte gehouden worden van de landelijke uitrol van ABCDate? Neem dan contact op met Geesje Tomassen, projectleider ABCDate, via geesje@steffie.nl.

Deze pagina is een onderdeel van: