Nieuws

Achterhoekse zorginstellingen bundelen krachten

19 september 2012

De Achterhoekse zorginstellingen Trajectum, Oldenkotte en Dimence hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om in te spelen op de verwachte samenvoeging van geestelijke gezondheidszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg en forensische zorg. Dit meldt Skipr.

De instellingen signaleren een toenemende zorgvraag van mensen met een lichte verstandelijke beperking die naast hun beperking kampen met psychiatrische- en gedragsproblemen, al dan niet in combinatie met een forensische titel. Het doel van de samenwerking van Dimence, Trajectum en Oldenkotte is om de kwaliteit van behandeling van deze doelgroep sterk te verbeteren.

Specifieke deskundigheid
De komende periode werken de instellingen verder uit hoe specifieke deskundigheid over en weer kan worden ontwikkeld en kan worden ingezet ten gunste van deze cli├źnten. Onder meer gaat het om ge├»ntegreerde poliklinische zorg en de crisisfunctie. Eerder dit jaar tekenden de Stichting Forensisch Psychiatrisch Centrum Oldenkotte en ggz-instelling Dimence al een samenwerkingsovereenkomst waarvoor sinds 2010 al plannen waren.