Nieuws

Cliënten Middin vertellen hun verhaal in beeld, print en film

25 januari 2013

Beter leven doe je samen. Dat is het motto van de campagne die zorgorganisatie Middin voert in de regio Zuid-Holland. Gedurende de campageperiode, die van 28 januari tot en met 10 februari duurt, stelt de zorgorganisatie zeven cliënten voor. Zeven verhalen van mensen met een beperking voor wie 'gewone dagelijkse dingen' niet vanzelfsprekend zijn.

In de campagneperiode is Middin volop in het straatbeeld te vinden. Portretten van de zeven cliënten zijn afgebeeld op posters op driehoeksborden en het openbaar vervoer. Op de campagnepagina www.middin.nl/doedurfleef die vanaf 28 januari te bekijken is, geven foto’s en filmpjes een kijkje in het leven van de cliënt. Bezoekers van de campagnesite kunnen reageren op de filmpjes. Ook via de sociale media nodigt Middin vrienden en volgers uit om de verhalen van de cliënten te lezen en te delen. Daarnaast verspreidt Middin flyers en gadgets, zoals buttons, magneten, stickers en boomerangkaarten.

Cliënten vertellen hun verhaal
Maak onder andere kennis met Martin. Een paar uur per week veegt hij de stal schoon op een manege. Dat lijkt een simpele klus, maar voor Martin is het een grote overwinning. Hij is ernstig beperkt, en het is voor hem heel bijzonder om op deze manier met zijn handen te werken.

Of mevrouw Terlouw (83). Zij heeft dementie en is verward. Vroeger dwaalde zij soms over straat. In haar nieuwe woning in De Patio in Rotterdam voelt ze zich helemaal thuis. De begeleiders hebben oog voor wat ze nodig heeft. Nieuwsgierig naar de verhalen van Martin, mevrouw Terlouw en andere cliënten van Middin en Senions? Neem dan een kijkje op www.middin.nl/doedurfleef (vanaf 28-01).

Over Middin en Senions
Middin ondersteunt mensen met een beperking en ouderen zodat zij zelf kunnen kiezen hoe zij willen leven. Midden in de wijk, midden in de samenleving. Omringd door mensen die zij belangrijk vinden. Middin biedt begeleiding en zorg op ruim 190 locaties, aan huis, op school of werk. Middin is werkzaam in de provincie Zuid-Holland. Bijna 3000 professionele medewerkers zetten zich dagelijks in voor ruim 4000 cliënten. Senions, onderdeel van Middin, is er speciaal voor ouderen. Senions biedt aan hen ondersteuning en zorg aan huis, in serviceflats en woonzorgcentra.