Nieuws

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking reikt Jan van der Kruis Innovatieprijs en Anton Došen Scriptieprijs uit.

22 mei 2018

De Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (Tranzo, Tilburg University) organiseert voor de vierde keer de Jan van der Kruis Innovatieprijs en de Anton Došen Scriptieprijs wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens het tweejaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking op 11 april 2019.

Jan van der Kruis Innovatieprijs

Het doel van deze prijs is om mensen te motiveren verbinding te leggen tussen onderzoek en praktijk en daarmee de positie van mensen met een verstandelijke beperking en de kwaliteit van leven te verbeteren. Op 11 april 2019 wordt deze prijs uitgereikt tijdens het tweejaarlijkse symposium van de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking.

In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking is in toenemende mate aandacht voor de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. De vertaalslag van nieuwe kennis en inzichten naar de dagelijkse praktijk en het leven van mensen met een verstandelijke beperking kan daarbij een uitdaging zijn. Projecten of initiatieven op dit gebied die zijn afgerond tussen november 2016 en november 2018 kunnen worden ingezonden.

De Jan van der Kruis Innovatieprijs (juryvoorzitter prof. dr. Petri Embregts) bestaat uit een bedrag van 5000 euro. Initiatieven kunnen tot 1 november 2018 digitaal aangemeld worden. Op de website van de Jan van der Kruis Innovatieprijs staat achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar het initiatief aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de innovatieprijs.

Anton Došen Scriptieprijs

De scriptieprijs bevordert onderzoek naar de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische en/of gedragsproblemen (begeleiding, behandeling en diagnostiek) en wordt uitgereikt aan de auteur van de meest vernieuwende masterscriptie. Iedereen die een scriptie op dit gebied heeft geschreven in het kader van een universitaire master aan een universiteit in Nederland of België in het academisch jaar 2016/2017 en 2017/2018 komt in aanmerking voor de scriptieprijs.

De Anton Došen Scriptieprijs is door de Stichting Vrienden van Nieuw Spraeland ingesteld, in samenwerking met Tranzo (Tilburg University) en STEVIG, onderdeel van Dichterbij. Anton Došen Scriptieprijs (juryvoorzitter prof. dr. Petri Embregts) bestaat uit een geldbedrag van 5000 euro.

Aanmelden kan vanaf heden tot 1 november 2018. Meer achtergrondinformatie over de prijs, het reglement en waar de aanmelding aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor de prijs is te vinden op de website van de Anton Došen Scriptieprijs.

Noortje Smit lachend
Wil je meer weten?
Neem contact op met Noortje Smit

Deze pagina is een onderdeel van: