Nieuws

De Goede Gids, een gastvrije voortzetting van ‘Bijzonder Welkom’

29 december 2019

In De Goede Gids zijn meer dan 600 bedrijven opgenomen, waar mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuigelijke beperking werken. Op onderstaande website zijn deze bedrijven nu toegankelijker dan ooit voor een breed publiek.

De Goede Gids selecteert bedrijven, die goed omgaan met mens, dier en aarde. Zo wordt het voor consumenten makkelijker om te kiezen voor goede producten… én diensten. Want één van de criteria om in de Goede Gids te worden opgenomen is de implementatie van werk- en leertrajecten voor mensen op een afstand van de arbeidsmarkt.

Gemoedelijk


Door deze bedrijven goed zichtbaar te maken, neemt de kans op waardevol contact tussen mensen met en zonder een beperking toe. Het gaat om bijzondere winkel- en horeca-adressen. Bijzonder, omdat er mensen werken die, ondanks hun beperking, met een zinvolle dagbesteding middenin de maatschappij staan. Enthousiasme, ontwapende authenticiteit, oprechtheid en gastvrijheid kenmerken deze bedrijven. Ook de informele gemoedelijke sfeer werken uitnodigend.