Nieuws

De Goede Gids, een gastvrije voortzetting van ‘Bijzonder Welkom’

In De Goede Gids zijn meer dan 600 bedrijven opgenomen, waar mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuigelijke beperking werken. Op www.degoedegids.nl - een voortzetting van www.bijzonderwelkom.nl, dat in beheer was bij de VGN - zijn deze bedrijven nu toegankelijker dan ooit voor een breed publiek.

De Goede Gids selecteert bedrijven, die goed omgaan met mens, dier en aarde. Zo wordt het voor consumenten makkelijker om te kiezen voor goede producten… én diensten. Want één van de criteria om in de Goede Gids te worden opgenomen is de implementatie van werk- en leertrajecten voor mensen op een afstand van de arbeidsmarkt.

Gemoedelijk
Door deze bedrijven goed zichtbaar te maken, neemt de kans op waardevol contact tussen mensen met en zonder een beperking toe. Het gaat om bijzondere winkel- en horeca-adressen. Bijzonder, omdat er mensen werken die, ondanks hun beperking, met een zinvolle dagbesteding middenin de maatschappij staan. Enthousiasme, ontwapende authenticiteit, oprechtheid en gastvrijheid kenmerken deze bedrijven. Ook de informele gemoedelijke sfeer werken uitnodigend.

Fotowedstrijd
De overgang naar de nieuwe naam en website De Goede Gids wordt kracht bijgezet met de fotowedstrijd ‘Goed contact’, die wordt gehouden van vrijdag 1 april tot en met zondag 1 mei 2016. Iedereen die in de maand april een Bijzonder Goed bedrijf bezoekt en dit op een mooie manier in beeld vastlegt, ontvangt een Goede klanten passe-partout ter waarde van € 10. De 50 mooiste inzendingen worden beloond met een Ekoplaza Bio Box. De maker van dé topfoto wordt beloond met een weekendje-weg voor 2 personen in hotel-restaurant Abrona in Oudewater, waar cliënten van de gelijknamige zorginstelling werken.

Meer informatie over de fotowedstrijd ‘Goed contact’: www.degoedegids.nl/informatie/70/goed-contact