Nieuws

De Transformatie: e-zine VGN over gehandicaptenzorg in het sociaal domein

24 februari 2015

Met trots presenteert de VGN haar nieuwe e-zine De Transformatie. De Transformatie gaat over de gehandicaptenzorg in het sociaal domein.

De Transformatie vervangt Wmo inzicht en Van AWBZ naar Jeugdwet: e-zines van de VGN over (respectievelijk) de Wmo en Jeugdwet. Waar in deze digitale magazines één stelsel centraal stond, gaat De Transformatie over de drie stelsels in het gemeentelijk domein: Wmo, Jeugdwet en Participatiewet.

De naam De Transformatie is natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. Het geeft de taak weer waar gemeenten en zorgorganisaties op dit moment voor staan. Namelijk uitgaan van een nieuwe manier van denken, werken en handelen.

In deze editie

Een overzicht van De Transformatie #1:

  • Uitgelicht met interessante nieuwtjes met betrekking tot het sociaal domein.
  • Aan de keukentafel (video) met Janny Bakker-Klein, wethouder van de gemeenten Huizen, over toegang tot het sociaal domein in haar gemeente.
  • Kettingvraag van de gemeente Middelburg, beantwoord door zorgorganisatie Prisma over administratieve lasten.
  • Portret van Senna (video), een meisje van 11 jaar met een licht verstandelijke beperking en PDD-NOS.
  • Hoe doen ze het in: de wethouder van de gemeente Harderwijk en de voorzitter Raad van Bestuur van Triade vertellen over de website 'Werken&Jij'. Deze site is voor werkzoekenden met een beperking.
  • Een dag in Driestroomhuis 'De Basis' over het reilen en zijlen in een gezinshuis.
  • Toolbox met interessante tools over het sociaal domein.

De Transformatie komt eens in de twee maanden uit en is gericht op medewerkers van gehandicaptenzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten. Doel is om inzicht te krijgen in elkaars wereld.

Deze pagina is een onderdeel van: