Nieuws

De Transformatie: eigen regie, sociaal netwerk en passend onderwijs

17 december 2015

Hoe zorgen het samenwerkingsverband Sterk VO en zorgaanbieder Reinaerde ervoor dat Utrechtse jongeren met een handicap zich optimaal kunnen ontwikkelen? Hoe verwerkt zorginstelling Middin ‘eigen regie’ en ‘stimuleren inzet sociaal netwerk’ in haar werkwijze? En hoe ziet een week in crisisopvang STEVIG in Oostrum eruit? U leest het in De Transformatie, het digitale magazine van de VGN over de gehandicaptenzorg in het sociaal domein.

Een overzicht van De Transformatie 5:

  • Uitgelicht met interessante nieuwtjes met betrekking tot het sociaal domein.
  • Kettingvraag van samenwerkingsverband Holland Rijnland, beantwoord door zorginstelling Middin over hoe ‘eigen regie’ en ‘stimuleren inzet sociaal netwerk’ een plaats krijgen in hun werkwijze.
  • Portret van Merith (video), een vrouw met niet-aangeboren hersenletsel.
  • Hoe doen ze het in: samenwerkingsverband Sterk VO en zorgaanbieder Reinaerde in Utrecht vertellen over hun aanpak op het gebied van passend onderwijs voor jongeren met een handicap.
  • Een week in crisisopvang STEVIG in Oostrum.
  • Toolbox met interessante tools over het sociaal domein.

De Transformatie is gericht op medewerkers van gehandicaptenzorgorganisaties en medewerkers van gemeenten. Doel is om inzicht te krijgen in elkaars wereld. Dit is de laatste Transformatie in deze vorm. We gaan door met dit e-zine, maar mogelijk in een iets andere vorm en een andere frequentie.

Deze pagina is een onderdeel van: