Nieuws

De VGN organiseert drie regionale bijeenkomsten over het Kwaliteitskader

09 oktober 2018

De VGN is trots dat 98% van de gehandicaptenzorgorganisaties het kwaliteitsrapport hebben ingeleverd! Dit hebben we op 18 juni groots gevierd met onze leden. Organisaties zijn nu al bezig met de nieuwe cyclus om toe te werken naar het volgende kwaliteitsrapport. Kwaliteitsmedewerkers geven aan dat er veel behoefte is aan kennisdeling over verschillende onderdelen van het Kwaliteitskader. Daarom organiseertde VGN drie regionale bijeenkomsten voor kwaliteitsmedewerkers: dinsdag 13 november, maandag 19 november en donderdag 22 november.

Programma

Tijdens de regionale bijeenkomsten wordt in gegaan op de doorontwikkeling van het Kwaliteitskader, onder andere in relatie tot het sociaal domein en pijler 1. Het zorgkantoor is aanwezig om hun ervaring en visie op het kwaliteitsrapport te delen en daarover in gesprek te gaan. Een afgevaardigde vanuit cliëntperspectief neemt de aanwezigen mee in de mogelijkheden dit perspectief zo goed mogelijk in te zetten en mee te nemen in het kwaliteitsrapport. Vanzelfsprekend is er ook volop gelegenheid om weer van elkaar te leren. In rondetafelgesprekken gaan we onderling in gesprek over teamreflecties, visitaties, en het integreren van het kwaliteitsrapport in de jaarcyclus van de organisatie. En als er andere onderwerpen zijn waarover je meer wilt weten, dan kan dat natuurlijk ook. Maak dit dan kenbaar op het aanmeldingsformulier bij ‘eventuele opmerkingen’. Op deze manier komen we zo veel mogelijk tegemoet aan de vragen die leven bij de organisaties! 

De regionale bijeenkomsten worden georganiseerd voor kwaliteitsmedewerkers en andere betrokkenen die zich bezig houden met kwaliteit binnen de organisatie. 

Wij hopen jullie graag te zien op 1 van deze bijeenkomsten.  

De bijeenkomsten van 19 en 22 november hebben inmiddels het maximale aantal deelnemers bereikt. U kunt zich voor deze data nog wel aanmelden voor de wachtlijst.

Data
  • Dinsdag 13 november - 13.00 tot 16.00 uur in Hilvarenbeek  (met parkeergelegenheid).
  • Maandag 19 november – 10.00 tot 13.00 uur in Zwolle (tegenover het station). U kunt zich voor de bijeenkomst van 19 november aanmelden voor de wachtlijst.
  • Donderdag 22 november – 13.00 tot 16.00 uur in Amersfoort (tegenover het station). U kunt zich voor de bijeenkomst van 22 november aanmelden voor de wachtlijst.

 

Meld je aan via onderstaand inschrijfformulier. Het definitieve programma volgt later.

Deze pagina is een onderdeel van: