Nieuws

Deelnemers gezocht aan implementatietraject voor de praktijk bij ingrijpende gebeurtenissen.

Leestijd: 2 minuten
14 juni 2023

Begin juni 2023 is de Beleidsrichtlijn Psychosociale Ondersteuning voor Zorgprofessionals gepubliceerd. ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises zal in opdracht van Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) een implementatieproject uitvoeren. Zorgaanbieders worden verzocht hieraan mee te werken.

Inmiddels is de Beleidsrichtlijn Psychosociale Ondersteuning voor Zorgprofessionals – een handreiking voor de praktijk bij ingrijpende gebeurtenissen gepubliceerd. Deze beleidsrichtlijn is online beschikbaar via www.richtlijnzorgprofessionals.nl. 

Deze beleidsrichtlijn biedt evidence-based aanbevelingen over hoe optimale psychosociale ondersteuning (PSO) voor zorgprofessionals te organiseren. Het doel van de richtlijn is stress gerelateerde gezondheidsklachten bij ingrijpende gebeurtenissen op de werkvloer (met verloop en verzuim tot gevolg) zo veel als mogelijk te voorkomen.

Concreet en breed toepasbaar

De aanbevelingen in de richtlijn zijn concreet en breed toepasbaar voor ieder die volgens de richtlijn wil werken. Het is een een forse stap van aanbevelingen naar effectief beleid op het gebied van psychosociale ondersteuning bij ingrijpende gebeurtenissen binnen een zorgorganisatie.

Daarom voert ARQ Kenniscentrum Impact van Rampen en Crises in opdracht van Stichting Zorg na Werk in Coronazorg (ZWiC) een Implementatieproject uit. Tijdens het project zullen zorgorganisaties begeleid worden bij het in gebruik nemen van de richtlijn. Geleerde lessen tijdens de implementatietrajecten worden in kaart gebracht en gepubliceerd. De resultaten van het project zullen andere zorgorganisaties ondersteunen bij het implementeren van de beleidsrichtlijn.

Wilt u meedoen?

Voor dit project worden verschillende zorgorganisaties geselecteerd; verschillend qua werksetting, grootte en ervaring op het gebied van psychosociale ondersteuning bij ingrijpende gebeurtenissen. Indien u zich wilt opgeven voor dit project ontvangt u een inschrijfformulier. Op basis van de inschrijvingen worden daarna twee organisaties geselecteerd.
Onderstaande informatiebrief geeft meer informatie over de het proces en inhoud van dit implementatietraject.

Heeft u na het lezen van deze informatie interesse in deelname? Of heeft u nog aanvullende vragen? Stuur dan een bericht naar f.bruggeman@arq.org

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 26 juni 2023.

Maarten Huttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: