Derde editie Special Media Awards zoekt mediamakers voor landelijke award uitreiking

De derde landelijke editie van de Special Media Awards vindt plaats op 5 november bij Beeld en Geluid in Hilversum, op de eerste dag van de Week van de Mediawijsheid. De Special Media Awards zijn een prijsuitreiking voor mensen met een verstandelijke beperking die zelf media maken. Na een online editie van vorig jaar, vindt er dit jaar weer een groot feest plaats; inclusief rode loper, reporters, VIPS, livemuziek en presentatie door Kevin van den Berg. Samen met initiatiefnemers Amerpoort en Netwerk Mediawijsheid wil de VGN met dit evenement op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven voor iedereen. Check hieronder alvast de promo!

Iedereen maakt media

Veel jongeren maken zelf media, en dus ook jongeren met een verstandelijke beperking. Meedoen in de samenleving, ook digitaal; laten zien wat je kunt en waar je plezier in hebt; hoe mediawijs je bent, hoe digitaal vaardig en vooral genieten van de positieve en leuke kanten van media: dát is waar de Special Media Awards voor staan.

De Special Media Awards dragen bij aan een mediawijze, inclusieve en digitale samenleving die zorgt voor actieve en betrokken deelnemers die, in het geval van deze wedstrijd, een verstandelijke beperking hebben.

Rick Brink, voormalig Minister van Gehandicaptenzaken en belangenbehartiger, draagt de Special Media Awards een warm hart toe: “We moeten in Nederland veel meer leren kijken naar de talenten van mensen met een beperking, dat zal de beeldvorming doen veranderen, de Special Media Awards geven mensen met een beperking een podium die dat mogelijk maakt”

Categorieën

Tijdens de Special Media Awards zenden mediamakers met een verstandelijke beperking hun creaties in. Zoals een vlog op YouTube, een Instagram-account of een eigen radioprogramma. Een vakjury, bestaande uit bekende Nederlanders, beoordeelt de inzendingen. Voor een eerlijke beoordeling zijn er awards in verschillende categorieën te winnen, zoals beste Instagram account, beste radiostation en beste podcast. Sommige deelnemers zenden hun allereerste creaties in, anderen zijn al wat langer actief met het maken van media.  

Meedoen met Special Media Awards

Mediamakers met een verstandelijke beperking kunnen hun creaties aanmelden tussen 1 september en 1 oktober op de website www.special-media-awards.nl. Dat betekent dat er nog voldoende tijd is om te oefenen om een zo goed mogelijke creatie in te zenden! Een vakjury beoordeelt de inzendingen. De Special Media Awards worden 5 november bij Beeld en Geluid in Hilversum uitgereikt door bekende Nederlandse mediamakers.

winnaars special media awards 2020

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Sam van den Brink
Telefoonnummer
06-20142755
Sam van den Brink