Nieuws

Dichterbij doet aangifte tegen anonieme brievenschrijvers

01 maart 2013

Zorgorganisatie Dichterbij heeft aangifte gedaan wegens laster en smaad. Anonieme brievenschrijvers hebben het vooral gemunt op de Raad van Bestuur en zijn het niet eens met de nieuwe richting die de organisatie op gaat.

pen op gelijnd papier

Dichterbij is naar eigen zeggen de afgelopen maanden geconfronteerd met diverse anonieme brieven vanuit de eigen organisatie. ‘Deze week is een nieuwe anonieme brief ook afgeleverd bij andere zorginstellingen. Daarop is besloten aangifte te doen, omdat de reputatie van Dichterbij schade wordt berokkend.’

Tegenstanders
De briefschrijvers manifesteren zich als tegenstanders van die nieuwe organisatie en verkondigen ernstige beschuldigingen aan het adres van de Raad van Bestuur, verklaart de organisatie. ‘Daarbij gaat het onder meer over hun bestuursstijl, de verhouding met de medewerkers en de financiën. Ook dreigen de briefschrijvers met vervolgstappen waarin “onorthodoxe werkwijzen” niet worden geschuwd.’

Informatiebijeenkomst
De Raad van Bestuur heeft gisteravond de 5.000 medewerkers geïnformeerd over de kwestie. Ook maatschappelijke partners als gemeenten, het Zorgkantoor, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Interne steun
Alle geledingen van Dichterbij hebben inmiddels afstand genomen van de beschuldigingen van de anonieme briefschrijvers. De centrale ondernemingsraad, de centrale cliëntenraad en de raad van toezicht hebben nadrukkelijk hun vertrouwen uitgesproken in de raad van bestuur. Het personeel van Dichterbij heeft verontwaardigd gereageerd op de ontwikkelingen. In eerste, interne reacties wordt de handelwijze van de anonieme briefschrijvers sterk veroordeeld.

Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: