Nieuws

Dien je bijdrage in voor de Voor de Jeugd Dag 2022

11 april 2022

Op 7 november 2022 blaast de Voor de Jeugd Dag 10 kaarsjes uit. Een jubileum midden in het Europese Jaar van de Jeugd waar iedereen die met jeugd werkt van harte welkom is! Het thema is: (op)Groeien doe je samen. Ook dit jaar is de dag weer digitaal, zodat zoveel mogelijk jeugdprofessionals aanwezig kunnen zijn bij thema's die voor hen belangrijk zijn. Heb je een bijdrage voor de Voor de Jeugd Dag, indienen kan tot en met woensdag 20 april.

De Voor de Jeugd Dag is voor gemeenten, zorgaanbieders, onderwijs-, branche-, beroeps- en cliëntorganisaties.

Thema: kinderen en jongeren grotere rol

Zetten we de thema’s van de afgelopen tien jaar op een rijtje, dan zien we een beweging in ons werkveld. Waar we ons de eerste jaren nog richtten op de aankomende transitie en de jeugdhulp die gemeenten moesten gaan bieden, is gaandeweg een steeds bredere kijk op de ontwikkeling van kinderen en gezinnen ontstaan. Meer en meer vragen wij ons af hoe wij als professionals thuis, op school en opvang en in de vrije tijd kunnen aansluiten bij het gezin. Ook wanneer er vragen of problemen zijn. En belangrijker: hoe we deze problemen mét de gezinnen kunnen voorkomen en dat wat goed gaat, versterken. Niet gek daarom dat kinderen en jongeren op de Voor de Jeugd Dag een steeds prominentere rol zijn gaan spelen. Kortom we groeien samen, en dit brengt ons bij het thema van 2022. 

Dien zelf een programmaonderdeel in

Ook dit jaar kan jij weer alles vertellen over jouw project of initiatief. We verwelkomen tijdens deze jubileumeditie daarom graag jouw programmavoorstel waarmee je deelnemers inspireert, nieuwe inzichten geeft of aan het denken zet.

Een onafhankelijke jury maakt een selectie uit alle inzendingen, waarbij wordt gekeken naar onderstaande criteria:

  • Sluit met je bijdrage aan op het thema van 2022: (op)Groeien doe je samen en licht toe hoe je dat doet.
  • Sluit aan op actuele vragen die bij de doelgroep zélf leven: jeugdprofessionals, beleidsambtenaren en bestuurders en vooral: kinderen, jongeren en hun opvoeders.
  • Maak je sessie spannend en interactief, en betrek er jongeren en/of opvoeders bij.
  • Durf ook je lessons learned te delen.
  • Organiseer je sessie met minimaal één andere partij, zoals een gemeente, een school of een andere organisatie met wie je in de praktijk veel (of juist nog te weinig!) samenwerkt.

Bijdragen met commerciële doelen worden niet gehonoreerd.

Aarzel niet en stuur je bijdrage in. Dit kan tot en met donderdag 21 april 09.00 uur.

Meer informatie over de Voor de Jeugd Dag en bijdragen 2022

Dien meteen jouw bijdrage in

Inschrijven vanaf september

Omcirkel maandag 7 november alvast in je agenda voor de Voor de Jeugd Dag. Inschrijven kan vanaf september: je ontvangt in je mailbox een uitnodiging om je in te schrijven of houd de website in de gaten. De Voor de Jeugd Dag is voor het derde jaar op rij digitaal: dat betekent dat er geen wachtlijst is en iedereen kan deelnemen! Deelname is kosteloos.

Contact

De Voor de Jeugd Dag is een initiatief van het ministerie van VWS en de VNG en wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd in de Westergas in Amsterdam. Net als vorig jaar is het programma ook in 2021 volledig digitaal. De dag wordt georganiseerd door VNG Connect en de inhoudelijke programmering wordt vormgegeven door het NJi.

Heb je vragen over de Voor de Jeugd Dag?

Mail naar info@voordejeugddag.nl

 

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: