Nieuws

Donderdag 7 oktober: congres Duurzame Zorg

20 september 2021

Donderdag 7 oktober van 13.00 tot 17.00 uur vindt het online congres Duurzame Zorg 2021 plaats: De zorg kleurt groen! Deelname is gratis

congresuwv

Algemeen.

Het congres biedt podium aan groene ontwikkelingen in alle sectoren die bijdragen aan het verduurzamen van de zorg. Leerzaam voor iedereen die werkzaam is in de zorg, de verduurzaming van de zorg een warm toedraagt, en/of nieuwsgierig is hoe je daar zelf een steentje aan kunt bijdragen. Want samen maken we de zorg duurzaam.

Specifiek gehandicaptenzorg.

Eén van de deelsessies gaat over ‘De Groene Gehandicaptenzorg’, door Jos van Nieuwkoop (directeur Huisvesting & Facilitair bij Philadelphia), Babette Alberda (manager Medewerkersbelang Philadelphia) en Lex Eschauzier (onafhankelijk duurzaamheidsadviseur Philadelphia Zorg). Vanuit drie invalshoeken vertelt Philadelphia het verhaal hoe zij vergroening aanpakken. Philadelphia is een zeer grote landelijk werkende zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ten eerste wordt gestart met de technische (en inmiddels wel bekende) kant van verduurzaming. Dat gaat om huisvesting, reductie grondstofgebruik etc. Er wordt kort toegelicht hoe de organisatie dit aanpakt. De boodschap die Philadelphia wil overbrengen betreft de gedragscomponent en hoe zij bezig zijn om verduurzaming niet alleen bij de ruim 550 locaties (technisch), maar ook bij de 8.000 cliënten en 7.000 medewerkers (gedrag) te implementeren en zo uiteindelijk in alle haarvaten van de organisatie komt.

Meer informatie, het volledige programma en aanmelding via: https://congresduurzamezorg2021.evenementenbureauvws.nl/ 

 

Frits Mul
Frits Mul Senior beleidsadviseur

Deze pagina is een onderdeel van: