Nieuws

e-Learning modules aanbesteden sociaal domein voor aanbieders

21 juni 2021

Het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein biedt vier gratis e-learning modules voor aanbieders aan. Deze zijn beschikbaar voor medewerkers van zorgaanbieders die de kennis over de aanbestedingsprocedure voor de inkoop van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning willen opfrissen of verdiepen. De online lesmodules zijn gemakkelijk te volgen op elk moment dat uitkomt en bieden o.a. filmpjes en voorbeelddocumenten van aanbestedingen.

e-learning modules aanbesteden sociaal domein voor aanbieders

De e-learning modules zijn gratis toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de aanbestedingsprocedures in het sociaal domein. Bijvoorbeeld: beleidsmedewerkers, accountmanagers, zorgmanagers, directeuren van aanbieders en zelfstandige zorgaanbieders. 

De e-learning modules voor aanbieders

In de e-learning modules komen onderstaande vier thema’s aan bod. Door middel van presentaties en documenten worden deze thema’s uitgelegd. Door het gebruik van alledaagse voorbeelden van aanbestedingsprocedures wordt de behandelde theorie herkenbaar toegelicht. Ook vindt u praktijkverhalen en voorbeelddocumenten van gemeenten en aanbieders. Mocht u overigens geïnteresseerd zijn in één thema, dan is het mogelijk om enkel dit onderdeel te volgen.

De thema’s zijn:

  • Module 1: Hoe werkt een gemeente bij het inkopen van zorg?
  • Module 2: Inschrijven op aanbestedingen.
  • Module 3: Onderscheidend vermogen in aanbestedingen.
  • Module 4: Uniform Europees Aanbestedingsdocument lezen en invullen.

Gebruik maken van de e-learning modules

U kunt de online lesmodules vinden op de site van het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein. De toegang is gratis.

Renate Reusch
Wil je meer weten?
Neem contact op met Renate Reusch