Nieuws

Eerste exemplaar jubileumboek Jostiband voor de VGN

02 juni 2016

Drie leden van de Jostiband hebben donderdag 2 juni het eerste exemplaar van hun zelfgemaakte jubileumboek overhandigd aan VGN-voorzitter Femke Halsema. Het gebeurde op het VGN-kantoor, waar Niels Nijenhuis (accordeon), Patrick Hielema (keyboard) en Paul Opdam (accordeon) trots het eerste exemplaar signeerden en een toelichting gaven op de prachtige inhoud. 

‘Nog zo iets’ luidt de titel van het rijk geïllustreerde boek. De titel verwijst naar een conference van cabaretier Hans Teeuwen, die de Jostiband in het verleden in één van z’n show hard op de hak nam. De bandleden lachten er zelf nog het hardst om en verzonnen en nóg grappiger subtitel: De Jostiband, het enige orkest waar je niet down van wordt.

Het boek is een feest op zich, met uiteraard de geschiedenis van het orkest, tientallen anekdotes, portretten van orkestleden en (beeld)verslagen van bijzondere optredens. Er zijn in totaal tweeduizend exemplaren gedrukt. Het boek zal een ‘collectors item’ worden, want het komt niet in de boekwinkel. ‘Nog zo iets’ wordt met name ingezet bij de promotie rond concerten. Bijvoorbeeld tijdens het jubileumconcert, dat op 5 september volgt in het Ziggo Dome. De kaartverkoop voor dit spektakel verloopt voorspoedig. Het is inmiddels ook zeker dat de TROS enkele dagen daarna, op 10 september, een documentaire van anderhalf uur gaat uitzenden onder de titel ‘Droom van de Jostiband’. Het Jostiband-orkest maakt onderdeel uit van zorgorganisatie Ipse de Bruggen.   

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: