Nieuws

Elver: vertrouwde zorg in een nieuwe jas

22 juni 2015

Op  maandag 22 juni 2015 ziet Elver officieel het levenslicht als instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Vertrouwde zorg, met een nieuwe naam en in een nieuwe jas. Elver is ontstaan uit een fusie tussen Fatima Zorg uit Nieuw -Wehl en Schreuderhuizen uit Arnhem. Met een  feestelijke opening van de belevingstuin in Nieuw Wehl, viert Elver  haar nieuwe naam en het behalen van het Planetree label voor mensgerichte zorg.
 

Klaar voor  de zorg van morgen.

De nieuwe naam en huisstijl zijn de afronding van een lang proces. Sinds de fusie in 2014 werken Schreuderhuizen en Fatima Zorg samen aan het versterken van de zorgverlening  en het voorbereiden van de  organisatie op de toekomst. In de nieuwe naam komen jaren van kennis en ervaring samen. Bestuurder Ernst van Drumpt:  “Elver blijft expert in de begeleiding en behandeling van mensen met een ernstige verstandelijke beperking en meer specifiek voor mensen met een complexe zorgvraag. Naast begeleiding bij wonen en dagbesteding bieden we gespecialiseerde behandeling in het Elver Behandelcentrum.”

Elk verhaal telt

De naam Elver én de huisstijl zijn gekozen door vertegenwoordigers uit alle geledingen van beide organisaties. Bestuurder Ernst van Drumpt: “Dat is typerend voor Elver. Uitgangspunt is dat we samen voor de beste zorg zorgen. We werken toe naar volledig zelfstandige teams waarin medewerkers steeds meer, samen met cliënten en verwanten bepalen, waar de zorg beter kan.”  Elver staat voor: elk verhaal. “Dat betekent dat de verhalen van cliënten, medewerkers en  verwanten bij ons centraal staan. Om al die Elver recht te doen, heeft de huisstijl niet één kleur, maar veel kleuren. Dat staat voor het persoonlijk maatwerk dat Elver levert”, alsdus van Drumpt.

Mensgerichte zorg
Elver kreeg in 2014 - als eerste instelling voor mensen met een verstandelijke beperking ter wereld - het Planetree-label voor mensgerichte zorg.  Van Drumpt: “Dit label is voor ons niet alleen een erkenning voor de zorg die we bieden aan de cliënt en zijn naasten, maar zegt óók iets over de manier waarop we omgaan met onze medewerkers en onze bedrijfsvoering. Juist in deze tijden van bezuinigingen en negatieve berichten over de zorgsector is het heel bijzonder om deze erkenning te krijgen.”

Opening Belevingstuin

Op donderdag 25 juni viert Elver het behalen van het Planetree-label  en de lancering van de nieuwe  naam, met een  feestelijke publieksopening van de nieuwe belevingstuin in Nieuw-Wehl. In deze tuin kunnen cliënten en bezoekers met al hun zintuigen ervaren wat mensgerichte zorg is. Iedereen is welkom. De middag gaat van start om 14.00 uur.

Meer weten over wonen, dagbesteding, behandeling of werken bij Elver? Kijk op: www.elver.nl

Elver is ook actief op Twitter, Facebook, YouTube & LinkedIn.