Enquête geweld in de sector jeugd-LVB

De Commissie-Geweld in de Jeugdzorg voert in opdracht van de regering onderzoek uit naar geweld in de jeugdzorg van 1945 tot heden. Eén van de deelonderzoeken heeft betrekking op geweld in de sector jeugd-LVB . Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de aard, context/omstandigheden en reacties op ervaringen van geweld ten aanzien van minderjarigen binnen de orthopedagogische behandelcentra (of vergelijkbare residentiele instellingen voor jongeren met LVB). Het gaat zowel om geweld gepleegd door medewerkers, als om geweld gepleegd door medebewoners en de effecten daarvan, ook op medewerkers.

groene boeken commissie onderzoek naar geweld in de jeugdzorg

De onderzoekers van de Commissie-Geweld in de Jeugdzorg LVB-sector willen heel graag ook de visie van de medewerkers meenemen in hun rapport over het ervaren geweld binnen instellingen voor jongeren met een LVB. Om die reden hebben zij een online enquête opgesteld. Het zou goed zijn als jullie deze enquête invullen, zodat naast de kant van de jongeren, en informatie uit archieven, ook de kant van de medewerker belicht wordt in de resultaten van het onderzoek. Alle medewerkers kunnen de enquête invullen, dus zowel mensen ‘op de groep’, en ondersteunend psychologen of gedragsdeskundigen, als bestuurders/managers.

Het invullen van de enquête zal ongeveer een half uur duren en onder de deelnemers wordt een Bol.com cadeaubon t.w.v. 100,- verloot.

Wil je de enquête invullen? Heel fijn! Dat kan door te klikken op onderstaande directe link:

https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_24RJYsO7tmefhJj

Of door de link hieronder over te typen in je webbrowser:

http://enquetegeweldlvb.jouwweb.nl/

Het wordt aangeraden om de enquête in te vullen op een computer of laptop, en niet op een smartphone.

Jullie worden overigens ook aangemoedigd om de link door te sturen naar andere mogelijk geïnteresseerden en betrokkenen (bv. ex-collega’s of collega’s in andere instellingen) of te verspreiden via social media /websites. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter. Verder zouden de onderzoekers het zeer op prijs stellen als de enquête binnen 2 weken (liefst voor 1 maart) ingevuld zou kunnen worden.

 Namens de onderzoekers alvast hartelijk dank voor jullie medewerking!

University of Amsterdam
Inge B. Wissink
Assistant Professor

Deze pagina is een onderdeel van