Evaluatie regeling gezinshuisouders

Een resultaat van de vorige CAO-onderhandeling is dat de werkgever voor gezinshuisouders in dienstverband een passende arbeidsvoorwaardelijke regeling kan maken op grond van artikel 1:4 CAO Gehandicaptenzorg (CAO). Die ruimte is gecreëerd omdat de afspraken uit de CAO niet passend zijn voor gezinshuisouders. In de praktijk werden daarom vaak door de organisatie al afwijkende afspraken gemaakt die door CAO-partijen werden gedoogd. Door de afspraak in de CAO is er nu de ruimte om een eigen regeling te treffen zonder dat in strijd met de CAO gehandeld wordt. De CAO-partijen hebben afgesproken om dit proces te evalueren en daar hebben we je hulp bij nodig!

Wat willen wij graag weten?
Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen bij het maken van een eigen regeling voor gezinshuisouders. Oftewel, heb je als organisatie gebruikt gemaakt van de mogelijkheid om een eigen regeling te treffen voor gezinshuisouders? Hoe zijn deze afspraken tot stand gekomen? Hoe is dit proces verlopen? Is dit gelukt of liep je ergens tegen aan?

Het antwoord op deze vragen zien wij graag per mail tegemoet. De reactie richt je aan: caohelpdesk@vgn.nl. Indien er vragen zijn dan kun je ons maandag t/m vrijdag van 9.00-12.00 uur bellen op het telefoonnummer 030-273 97 19.

Bedankt voor je reactie!

Deze pagina is een onderdeel van