Nieuws

FNV verrast de algemene ledenvergadering van de VGN

21 juni 2019

 
De algemene ledenvergadering van de VGN werd donderdag 20 juni verrast door een delegatie van de FNV. De groep bestond uit 40 medewerkers van verschillende zorgorganisaties. Ze deelden grote oren uit om, letterlijk en figuurlijk meer gehoor te vinden bij de aanwezige werkgevers rondom het CAO onderhandelingsproces. 

FNV verrast de algemene ledenvergadering van VGN

Vakbond FNV wil met deze actie meer aandacht vragen voor hun zorgen: meer loon, balans werk & prive door betere roosters en duurzame inzetbaarheid. De oplossing voor al deze zorgen ligt wat hen betreft bij een goede, nieuwe CAO. Drie medewerkers namen het woord om dit toe te lichten.

Hans Waardenburg, reageerde namens de onderhandelingsdelegatie VGN. Hij dankte de leden van de FNV hartelijk voor hun komst en toelichting. En gaf aan dat ook de VGN overtuigd is van het belang van een goede CAO voor de 177.000 medewerkers in de GHZ. Tegelijkertijd kan er niet meer geld worden uitgegeven dan dat er binnenkomt. Hans: ”Alles wat we aan financiële middelen binnenkrijgen, hebben we meegenomen in ons bod wat we op 6 juni hebben gedaan. Verder zijn we naar Den Haag geweest, met de vraag om een impuls voor de kwaliteit van arbeid. De Minister onderkent onze zorgen. We blijven met hem hierover in gesprek”.

Volgende week vrijdag 28 juni beloven de bonden met een creatief voorstel aan de CAO tafel te komen. De VGN kijkt hiernaar uit.

Portretfoto van Marjoleyn Vreugdenhil
Wil je meer weten?
Neem contact op met Marjoleyn Vreugdenhil

Deze pagina is een onderdeel van: