Gehandicaptenzorg start met vaccineren

Zeven gehandicaptenzorgaanbieders starten op maandag 18 januari met de vaccinatie van een eerste groep van 7.500 mensen met een beperking. Het gaat om bewoners die 24/7 intensieve en langdurige zorg ontvangen. De start van de vaccinatie van deze mensen met het BioNTech/Pfizer vaccin is een Europese primeur.

Vaccinatie2

De eerste tranche vaccinaties is bedoeld voor cliënten die wonen bij de zorgaanbieders Middin, Ipse de Bruggen, ’s Heeren Loo, Alliade, Amarant, Cordaan en Ons Tweede Thuis. Na morgen kunnen aansluitend álle gehandicaptenzorgorganisaties starten met vaccineren van een deel van de bewoners.

Het gaat om het deel dat onder verantwoordelijkheid van de arts verstandelijk gehandicapten (AVG) van de eigen medische dienst kan worden geprikt. In januari en februari worden in totaal 35.000 mensen met een beperking met BioNTech/Pfizer gevaccineerd.

Op 25 januari start ook de vaccinatie van mensen met een beperking via de huisartsen. Dit gaat om cliënten die woonachtig zijn in een groepsgebonden/geclusterde woning, in totaal ruim 50.000 mensen met een beperking. Daarbij wordt het vaccin Moderna ingezet.

De verwachting is dat eind februari dus in totaal 85.000 mensen met een beperking die permanente zorg met verblijf in de Wlz ontvangen zijn gevaccineerd.

Vanaf 8 februari start ook het vaccineren van de 180.000 zorgmedewerkers in de gehandicaptensector. Hiervoor wordt, onder voorbehoud van goedkeuring, het Astrazeneca vaccin toegepast. De vaccinatiebereidheid onder de zorgmedewerkers is hoog.

 

 

 

 

Wil je meer weten of heb je vragen of opmerkingen?

Neem contact op met Johan van Ruijven
Telefoonnummer
06-21213460
Foto van Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van