Nieuws

Gerechtshof vernietigt faillissement SGL

23 april 2013

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep het faillissement van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) vernietigd. Daarmee is de continuïteit en de kwaliteit van de zorg voor de 1.400 cliënten gewaarborgd en komt er een einde aan de onzekerheid voor de 550 medewerkers.

Het faillissement was aangevraagd door SVL en Tara-Manda BV vanwege een financieel verschil van inzicht met SGL. Dit was in de ogen van SGL absoluut een verkeerd middel. Zeer zeker gelet op het in gevaar brengen van de zorg en dienstverlening aan een grote groep cliënten en de werkgelegenheid van veel mensen.

Schouder aan schouder
Bestuurder Leon Poels: "Ik ben blij dat hiermee een einde komt aan de grote onzekerheid bij cliënten en medewerkers.  De afgelopen weken hebben we gemerkt dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers schouder aan schouder hebben gestaan. Samen hebben we de afgelopen periode hard doorgewerkt. De cliënten zijn massaal blijven komen en onze medewerkers, en ook de vele vrijwilligers, zijn ondanks hun onzekere situatie, met veel positivisme hun werk blijven doen. Wij zijn ook dankbaar voor het feit dat, ondanks de faillissementsstatus, de zorgkantoren, de bank, onze vervoerders en alle leveranciers en dienstverleners vertrouwen hebben gehouden in SGL. SGL is een mooie en (financieel) gezonde organisatie. We willen al onze aandacht richten op het bieden van goede zorg en ondersteuning aan de cliënten; mensen met een lichamelijke beperking en mensen met een niet-aangeboren hersenletsel."

Deze pagina is een onderdeel van: