Nieuws

Gezocht: startups met innovatieve oplossingen voor de gehandicapten-en ouderenzorg

21 februari 2024

ActiZ, de VGN en vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de langdurige zorg kunnen versnellen. Daarom organiseren zij ook dit jaar een pitch-competitie voor veelbelovende startups. De beweging Anders Werken in de Zorg en de Technologie & Zorg Academie ondersteunen dit initiatief. De finale vindt plaats op donderdag 11 april op het hoofdpodium van de Zorg & ICT Beurs. De winnaar ontvangt de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs en kan drie maanden gebruik maken van de ervaring en het netwerk van een professioneel begeleidingsteam.

ActiZ-VGN-WDTM innovatieprijs
De winnaars in 2023

Het stimuleren van startups en het versnellen van innovatie en zorgvernieuwing. Dat was altijd al het doel van de ActiZ-WDTM Innovatieprijs. Met ingang van dit jaar, bij de derde editie, is ook de VGN aangehaakt.

Gehandicaptenzorg

Aanvankelijk was de prijs vooral een competitie voor innovatieve oplossingen voor de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Nu valt ook de gehandicaptenzorg onder de Innovatieprijs omdat de uitwisselbaarheid van innovaties die ontwikkeld worden in de thuis- en de ouderenzorg enerzijds en de gehandicaptenzorg anderzijds hoog is. 

Uitgebreide ondersteuning

De ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs wil een stuwende rol spelen bij het beter en sneller opschalen van innovaties. De winnaars van de Innovatieprijs krijgen geen geldprijs, maar wel uitgebreide ondersteuning gedurende een aantal maanden. Dat gebeurt door een breed samengesteld team.

Aanmelden

Heb jij een innovatieve oplossing voor de toekomst van de zorg, een oplossing die al gebruikt wordt in de ouderenzorg en/of gehandicaptenzorg en ingezet kan worden bij beide doelgroepen? Meld jullie startup dan nu aan voor de pitch-competitie. Stuur je pitch-presentatie in, beantwoord de vragenlijst en maak kans om uitgenodigd te worden om je pitch live te houden op de mainstage tijdens Zorg & ict. Een deskundige jury afkomstig uit zorgbestuur, de financiële wereld en het bedrijfsleven beoordeelt de pitches en maakt de winnende start-up bekend. Inschrijven kan tot en met 14 maart.

Kijk voor meer informatie op de website van Dutch Health Hub.

Han Huizinga
Wil je meer weten?
Neem contact op met Han Huizinga

Deze pagina is een onderdeel van: