Nieuws

Gezondheid bevorderen in zorginstellingen

Mensen in buitenlucht

Het bevorderen van de gezondheid van mensen kan op verschillende manieren. Snel wordt er gekeken naar een persoonlijke gezonde leefstijl, waarbij aandacht is voor onder andere voeding en bewegen. Maar er is meer dat een positief effect heeft op de gezondheid: een gezonde leefomgeving.

Definitie van gezonde leefomgeving

Een gezonde leefomgeving is een omgeving waarin je je prettig en veilig voelt, waarin je tot rust komt, maar ook een die je uitdaagt om zowel fysiek als sociaal in beweging te komen. Het RIVM heeft een uitgebreide definitie opgesteld waarin meerdere aspecten worden meegenomen.

Voorbeelden gezonde leefomgeving

Als zorginstelling kan je op verschillende manieren aan de slag met de gezonde leefomgeving om de gezondheid van cliënten te bevorderen. Het RIVM is een dossier gestart waarin voorbeelden vanuit verschillende instellingen worden getoond. Hierin komen natuur, architectuur en voeding in combinatie met duurzame zorg aan de orde. Inspiratie nodig? Kijk eens op de website van het RIVM: Gezondheid bevorderen door goede leefomgeving zorginstellingen

Deze pagina is een onderdeel van: