Nieuws

Hoe kunnen mensen met een LVB mee doen in de samenleving? Kijk terug!

24 januari 2022

Live stream talkshow met als thema 'Hoe kan de participatie van mensen met een licht verstandelijke beperking in de samenleving worden verbeterd?'

U kunt de uitzending bekijken via het filmpje hierboven. 

De talkshow van het platform ‘LVB doet mee’ is vanuit Rotterdam. Tijdens de talkshow gaat het gesprek over vragen als: Hoe inclusief is onze samenleving voor mensen met een LVB en welke rol heeft de gemeente hierin? Wat kunnen de gemeentelijke diensten doen om rekening te houden met mensen met een LVB? Gasten zijn Christine Eskes, wethouder van Volksgezondheid, zorg, ouderen en sport, Bert Roes, strategisch adviseur en secretaris VNG commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs, Jeanet Nieuwenhuis, Lid Raad van Advies voor de GGZ bij het landelijk Kenniscentrum LVB, Lenore Spruijt, stafadviseur bij Prestatie010, Gemeente Rotterdam. Tafelheer is ervaringsdeskundige Sagar Marhé.

Andere talkshows terugkijken?

Vanuit Leeuwarden 'Wat is een lvb?', klik hier
Vanuit Amsterdam 'Hoe herken je een lvb?' klik hier 

Voor wie?

Alle mensen die in hun werk te maken kunnen hebben met mensen met een LVB en mensen die de (lokale) samenleving mee inrichten. 

LVB doet mee

Vorig jaar is het platform 'LVB doet mee'  live gegaan. Op dit platform is een groot aantal korte filmpjes te vinden, waarin professionals uit de zorg, het onderwijs, politie, justitie, gemeenten, maar ook ervaringsdeskundigen uitleggen wat ervoor nodig is om   gewoon mee kunnen doen wanneer je een LVB hebt. De filmpjes zijn een schat aan informatie voor iedereen die meer wil weten over dit thema. De VGN steunt dit initiatief. 

Andere talkshows terugkijken?
Vanuit Leeuwarden 'Wat is een lvb?', klik hier
Vanuit Amsterdam 'Hoe herken je een lvb?' klik hier 

Open Document configuratie-instellingen

Document