Nieuws

Jostiband wil verjaardagsfeest in uitverkocht Ziggo Dome

25 januari 2016

In 2016 bestaat de Jostiband 50 jaar en dat wil het gezelschap groots vieren. Op 5 september van dit jaar staat de band in het Ziggo Dome en inmiddels is begonnen met crowd funding om de muziektempel vol te krijgen.

De Jostiband, onderdeel van Ipse de Bruggen, wil de wereld laten zien waar mensen met een verstandelijke beperking toe in staat zijn. Welke mooie dingen zij zelf kunnen organiseren, ontwikkelen en maken. En dat ze vanzelfsprekend deel uitmaken van de samenleving.

Vijftig jaar geleden wilden de bewoners van de Johannes Stichting aandacht vragen voor een plek in de samenleving voor mensen met een verstandelijke beperking. Het Jostiband Orkest is nu ’s werelds grootste muziekformatie van mensen met een verstandelijke beperking. De band telt inmiddels 160 leden. Veel van de muzikanten wonen in een woning van Ipse de Bruggen.

De droom van de Jostiband is om net als andere artiesten voor een groot publiek in een moderne concertzaal op te treden. Om deze droom te realiseren, heeft het orkest veel geld nodig. Met een crowdfunding-site (www.jostiband.nl/50 ), waar zowel particulieren als bedrijven kunnen doneren, wordt tot in de nazomer van het jubileumjaar actie gevoerd om de Ziggo Dome vol te krijgen. En dat is nog een flinke uitdaging, want de zaal telt 17.500 stoelen. De leden van de Jostiband zijn samen met de overige cliënten van Ipse de Bruggen zelf verantwoordelijk voor het uit komen van deze droom. Ipse de Bruggen volgt daarmee de maatschappelijke trend die een steeds zwaarder accent legt op wat mensen wel kunnen in plaats van op hun beperking.

 

Foto van Johan van Ruijven
Wil je meer weten?
Neem contact op met Johan van Ruijven

Deze pagina is een onderdeel van: