Nieuws

Kennismarkt 12 november: innoveren doe je samen!

15 november 2018

Op 12 november beleefden 250 zorgmedewerkers een dag vol inspiratie in de Mediaplaza te Utrecht. Met  Sanne van den Hagen, in 32 workshops, bij 19 stands én met de uitreiking van de VGN Gehandicaptenzorgprijs, was het een dag vol beleving en ervaring!

Om nu en in de toekomst continuïteit van zorg te bieden aan mensen met een beperking, is vernieuwing noodzakelijk. Zowel in de manier waarop we ons organiseren en werken (sociale innovatie) als in het slim gebruik van technologie en digitalisering. Innovatie is daarbij een motor voor goede zorg en werk.

Maar innovatie roept vragen op. Wat komt er nu precies op ons af en hoe gaan we daar in de sector mee om? Hoe draagt innovatie bij aan de kwaliteit van leven voor cliënten? Wat betekent het voor professionals en voor opleidingen? Met die vragen gingen we een dag lang aan de slag.

In de opzet is het belang van samen werken en samen ontwikkelen benadrukt. Ervaringsdeskundigen lieten samen met begeleiders en ontwikkelaars trots hun bevindingen zien. Innovaties die bij kunnen dragen aan gemak en geluk van mensen. Samenwerken kwam ook tot uiting in de organisatie van de markt.

Na afloop waren er veel enthousiaste reacties . We kijken dan ook terug op een geslaagde dag waarin werd gedeeld, nieuwe verbindingen gelegd en nieuwsgierig gemaakt.

Maarten Hüttner
Wil je meer weten?
Neem contact op met Maarten Hüttner

Deze pagina is een onderdeel van: