Nieuws

Laatste nieuwsbrief actieplan 'Veilig werken in de zorg'

22 december 2016

De allerlaatste nieuwsbrief, want actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’ stopt. Maar de aanpak van agressie houdt natuurlijk niet op. Daarom blijven de website, hulpmiddelen en campagnematerialen beschikbaar tot eind 2019. Natuurlijk blijven ook de sociale partners uit jouw branche de aanpak van agressie ondersteunen. Want agressie hoort er niet bij.

Sociale partners in zorg en jeugdzorg hebben de afgelopen jaren met actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’ een impuls gegeven aan het verminderen van agressie tegen (jeugd)zorgmedewerkers. Nu het actieplan stopt, was het congres op 28 november dé gelegenheid om alle kennis over te dragen en te praten over de voortzetting van de aanpak van agressie. Want het einde van het actieplan betekent natuurlijk niet dat die inspanningen ook ophouden.

O.a. ook in deze nieuwsbrief:

  • Verslag congres ‘Wees duidelijk over agressie’In één middag alle kennis en handvatten om in jouw organisatie de aanpak van agressie verder te brengen. Dat is wat het unieke congres ‘Wees duidelijk over agressie’ op 28 november 2016 aan ruim 500 professionals uit de (jeugd)zorg, welzijn en maatschappelijke dienstverlening bood. Een bijzondere middag als afsluiting van actieplan ‘Veilig Werken in de Zorg’. Lees meer

  • Nieuw! App Veilig Huisbezoek: Op huisbezoek heb je te maken met onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op je veiligheid. Dat vraagt om een andere benadering als het gaat om veiligheid tijdens je werk. De mobiele app Veilig Huisbezoek helpt je om vooraf de risico’s in te schatten en de juiste maatregelen te nemen. Lees meer

  • Verslag bijeenkomsten 'Samenwerken met politie en OM'. Lees meer

  • Verslag RegioSessies ‘Veilig ambulant en alleenwerken’ Lees meer

  • Meer duidelijkheid over agressie met handige hulpmiddelen Lees meer

  • Binnenkort: E-book over e-learning Om goed met agressie te kunnen omgaan is scholing en training belangrijk. Dat kan bijvoorbeeld met e-learning. Maar hoe selecteer je als opleidingsontwikkelaar een geschikte e-learning voor jouw medewerkers? ‘Duidelijk over agressie’ lanceert binnenkort een e-book dat helpt om de juiste e-learning te kiezen. Hou http://scholing.duidelijkoveragressie.nl in de gaten.

Lees hier de volledige nieuwsbrief

Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van: