Nieuws

Label 'Mooi door mij' gelanceerd

23 april 2013

Mooi door mij. Zo het een nieuw en bijzonder label voor producten die gemaakt zijn door mensen met een verstandelijke beperking. Het label is donderdag gepresenteerd vanuit het decor van tv-programma Langs de Leeuw in Almere.

In 2010 sloegen zeven zorgorganisaties in Noord-Holland de handen ineen om samen mooie producten te bedenken die mensen met een verstandelijke beperking kunnen maken. Inmiddels zijn landelijk vijftien zorgorganisaties aangesloten bij het label. Het label wordt op de markt gebracht door Stichting ZOdieZiJN. Deze stichting heeft als uitgangspunt dat iedereen waardering zou moeten krijgen voor het werk dat hij of zij levert.

Tijdens de lancering zijn tien producten met het label gepresenteerd. Margriet Knook, directeur van Stichting ZOdieZiJN: "Vanaf nu gaan we met de producten de markt op. Ik heb contact met winkels en hoop dat het binnenkort in hun assortiment wordt opgenomen. Het zijn natuurlijke, mooie producten met een echt verhaal erachter."

De samenwerkende zorgorganisaties zijn: ASVZ, Abrona, Amerpoort, De Waerden, Esdégé Reigersdaal, Cordaan, PSW, Odion, Prinsenstichting, Tragelzorg, Sherpa, ’s Heerenloo, Leekerweide, Philadelphia en Lieve Goed.

Bijzonder welkom
Het label Mooi door mij doet denken aan de website www.bijzonderwelkom.nl, een initiatief van de VGN. Op deze website vindt u allerlei leuke adresjes van bedrijfjes waar mensen met een beperking werken. Bijvoorbeeld ateliers waar mooie schilderijen worden gemaakt, lunchrooms waar een goede lunch wordt geserveerd of een cadeaushop voor een bijzonder en uniek cadeau.

Meer informatie over het label Mooi door mij? Kijk op www.zodiezijn.nl of volg www.twitter.com/zodiezijn.