Nieuws

Lancering Expertisecentrum EMB

03 juni 2016

Tijdens het congres EMB Today op 2 juni is het Expertisecentrum EMB gelanceerd. Met EMB Today willen de ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen wetenschap en praktijk bij elkaar laten komen. Want wetenschappelijk kennis staat in dienst van de praktijk. Familie, professionals en onderzoekers wisselden in The Colour Kitchen in Utrecht ervaringen en inzichten uit.

 

Bij het Expertisecentrum EMB is wetenschappelijke kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (EMB) samengebracht onder één dak. Deze kennis is nu toegankelijk voor iedereen die hier interesse in heeft. Expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen de 's Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen.

Expertisecentrum EMB

De ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen stellen hun kennis beschikbaar. Aan ouders, die vragen hebben over methoden en ondersteuningsmogelijkheden. En aan professionals, die training willen en op zoek zijn naar de laatste wetenschappelijke kennis. Het Expertisecentrum EMB richt zich op training, consultatie en ontwikkeling en toepassing van wetenschappelijke kennis. Carla Vlaskamp, emeritus hoogleraar Orthopedagogiek: “Het Expertisecentrum EMB is een knooppunt waar wetenschappelijke kennis, praktijkkennis en vooral ook de kennis van de familie samen wordt gebracht. Als we dit op een goede manier vormgeven, dan zetten we een hele grote stap voorwaarts.”

Academische werkplaats

De samenwerking tussen de ’s Heeren Loo Zorggroep en de Rijksuniversiteit Groningen krijgt vorm in een zogenaamde ‘academische werkplaats’. Hier doen zij praktijkgericht onderzoek op het gebied van vraagstukken binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg. En met name voor de mensen met een ernstig meervoudige beperking (EMB).

Meer weten?

Op de website van Expertisecentrum EMB vindt u veel informatie: http://expertisecentrumemb.sheerenloo.nl. U kunt ook contact met ons opnemen via 0800 – 3 555 555 of info@sheerenloo.nl.

 

Deze pagina is een onderdeel van: