Nieuws

Loket geopend voor nieuwe subsidie zeggenschap in de zorg

09 september 2022

Vandaag start een subsidieregeling om te zorgen voor meer zeggenschap in je eigen werk, op je afdeling of in de organisatie. Zorgorganisaties in heel Nederland kunnen van 9 t/m 23 september samen met verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en/of begeleiders een subsidie van 50.000 euro aanvragen. Om daarmee de zeggenschap of veerkracht in hun organisatie een flinke boost te geven.

tekening van persoon in wit pak met luidspreker

De subsidie in het kort

Zorgorganisaties uit verschillende werkvelden kunnen een plan indienen via het subsidieportaal van VWS. Daarbij geldt: maximaal één subsidieaanvraag per instelling. Het gaat om aanvragen van 50.000 euro: niet meer, niet minder. Uiteindelijk kunnen maar liefst 255 instellingen de subsidie toegekend krijgen. Zij hebben dan een jaar de tijd om met het project aan de slag te gaan.

Campagne ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’

Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk zorgorganisaties en zorgprofessionals op de hoogte zijn van de subsidie, is deze week de campagne gestart: ‘€50.000 Wat zeg je ervan?’. Aanjager van deze campagne is het Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht. Dit actieplan (bestaande uit de beroepsverenigingen V&VN en BPSW en de werkgeversorganisaties ActiZ, de Nederlandse ggz, NFU, NVZ en VGN) is speciaal in het leven geroepen om de professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren en de veerkracht te versterken.

Subsidieaanvraag voorbereiden en indienen

Op de website van Landelijk Actieplan Zeggenschap & Veerkracht vind je documenten zoals voorbeeldplannen en -aanvragen. Ook worden er verschillende bijeenkomsten georganiseerd, zoals schrijfsessies en vragenuurtjes. Via het subsidieportaal van VWS kan je vervolgens jouw subsidieaanvraag indienen.

de inschrijvingen zijn geopend
Redactie VGN

Deze pagina is een onderdeel van: