Nieuws

Medewerking gevraagd aan parlementair onderzoek naar wetgeving tegen discriminatie

09 december 2021

De Eerste Kamer heeft een parlementair onderzoek ingesteld dat duidelijk moet maken hoe de wetgeving effectiever kan worden in het tegengaan van discriminatie. Het onderzoek is niet zozeer bedoeld om te kijken naar wat er in het verleden fout is gegaan, maar vooral naar hoe het in de toekomst beter kan.

eerste kamer met rood tapijt

'Aan welke ‘knoppen’ kunnen de regering en het parlement draaien om ervoor te zorgen dat mensen minder discriminatie ervaren?' is de vraag waar een antwoord op wordt gezocht. Het onderzoek is toegespitst op vier thema's: Arbeidsmarkt, Onderwijs, Sociale zekerheid en Politie. De Eerste Kamer nodigt Iedereen uit om hierover mee te denken: voorbeelden, analyses, opvattingen over wat wenselijk is en suggesties zijn welkom en zullen worden gebruikt bij de eindrapportage.

De VGN maakt van deze gelegenheid gebruik om suggesties te doen voor het tegengaan van discriminatie van kinderen met een beperking in het onderwijs en uitsluiting van mensen met een beperking op de arbeidsmarkt. 

Hoe meer reacties de Eerste Kamer ontvangt, hoe groter de kans dat dit onderzoek daadwerkelijk bijdraagt aan het tegengaan van discriminatie van mensen met een beperking. Reageren kan t/m 27 december 2021 via de website van de Eerste Kamer.

 

Jan Visscher
Wil je meer weten?
Neem contact op met Jan Visscher