Nieuws

Met liefde gemaakt: kunst van BlijGoed

23 juli 2021

Door BlijGoed, een initiatief van Special Arts, kunnen kunstenaars met een beperking hun talenten tentoonstellen voor een groot publiek. De kunstenaars van BlijGoed maken met liefde vazen, beelden, en andere kunstvoorwerpen en regelen het hele verkoopproces zelf - van productfotografie tot verkoop in de online webshop.

Om hier te werken, dat maakt me blij!

BlijGoede maker Timo

Met liefde gemaakt

Mensen met een (verstandelijke) beperking krijgen in ateliers, verspreid door heel Nederland, de kans om met kunst bezig te zijn. Hier werken zij met materialen als keramiek, papier maché, textiel en verf. Binnen deze dagbestedinglocaties worden daarmee unieke producten gemaakt en ontwikkelen de makers hun talenten. Deze mooie, bijzondere producten met een verhaal kan je nu bestellen in de webshop BlijGoed.nl.

Ondernemerschap

Het kunstenaarschap draait om zoveel meer dan het product alleen. De makers zijn daarom getraind in ondernemerschap, zodat zij zélf het hele verkoopproces van A tot Z kunnen doen. Van het bepalen van de prijs, tot de productfotografie en het plaatsen van de producten op de website. Zo houden ze het hele proces in eigen hand, van idee tot verzending.

De producten van BlijGoed maken zo drie keer blij: de maker bij het creëren, het atelier bij het ondernemen en de ontvanger bij het uitpakken.

BlijGoed is een initiatief van Stichting Special Arts en wordt mede mogelijk gemaakt door HandicapNL, Cornelia Stichting, Stichting SFO en Stichting DOEN.  

Redactie VGN