Nieuws

Methode biedt cliënten een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning

08 april 2014

Voor mensen met een verstandelijke beperking is een dag niet altijd in balans. Gedurende een dag kan bij een cliënt een stapeling van prikkels ontstaan, maar ook verveling. Gedragsdeskundige Matthijs Heijstek en begeleider Nicole Makker van zorgorganisatie Amerpoort ontwikkelden daarom aan de hand van de dagelijkse praktijk de methode De Curve.

Op donderdag 3 april overhandigde bestuurder Paul Willems het eerste exemplaar van het boek ‘Werken met De Curve’ aan Auke Jelle Kingma, manager zorginkoop bij Achmea. Dit is het eerste boek in de serie ‘Amerpoort Werkt’.
 
Waardevolle bijdrage
Kingma was vereerd het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. “Ik ben blij dat Amerpoort deze kennis ter beschikking stelt. De Curve levert een waardevolle bijdrage aan de begeleiding van mensen met een beperking en dat is wat we willen; hen zo goed mogelijk ondersteunen. Ik neem dit boek graag mee naar het zorgkantoor en naar mijn nieuwe werkgever, zorgorganisatie Talant.”
 
Cliënt beter begrijpen
‘Werken met De Curve’ stelt begeleiders in staat hun cliënten beter te leren kennen en begrijpen en hen een uitdagend dagprogramma te bieden met een gezonde balans tussen inspanning en ontspanning gedurende de dag. Matthijs Heijstek:  “Ik hoop dat dit boek ook andere begeleiders in staat zal stellen om hun cliënt goed te leren begrijpen. Met De Curve kan de begeleider ervoor zorgen dat de cliënt weet wat er van hem wordt verwacht, zich veilig voelt en de juiste prikkels ervaart.”
 
Gratis downloaden
Het boek ‘Werken met De Curve’ geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden uitleg over de methode en bevat werkbladen om zelf aan de slag te gaan. Vanaf 3 april is het boek gratis te downloaden via www.amerpoort.nl/organisatie/publicaties/boeken.
 
Amerpoort Werkt
‘Werken met De Curve’ is de eerste uitgave van de serie ‘Amerpoort Werkt’. Het ontwikkelen en uitdragen van kennis is één van de speerpunten van Amerpoort. Met de nieuwe serie wil de organisatie laten zien dat wat er op de werkvloer gebeurt de moeite van het delen waard is.