Nieuwe website helpt bij invoering van eOverdracht

Wil jij aan de slag met eOverdracht, de nieuwe manier om verpleegkundige gegevens digitaal vast te leggen en over te dragen? Of ben je er al mee bezig en kun je nog wel wat hulp en inspiratie gebruiken? Ga dan naar de nieuwe website samenwerkenaaneoverdracht.nl. Of je nu zorgprofessional, ICT-professional, projectleider of bestuurder bent, hier vind je op één plek informatie, praktische tools en stappenplannen en inspirerende verhalen van organisaties die al bezig zijn met de implementatie van eOverdracht.

eOverdracht: goede gegevens voor goede zorg

Samenwerkenaaneoverdracht.nl is een samenwerking tussen V&VN, Zorgthuisnl, ActiZ en de VGN. De website ondersteunt iedereen bij een zorgbrede implementatie van de eOverdracht.

Goede gegevens zijn de basis voor goede zorg. Altijd tijdig kunnen beschikken over de juiste informatie in het hele zorgproces zonder overtypen, bespaart tijd en voorkomt fouten. De eOverdracht - een verzameling afspraken over de inhoud en techniek van de digitale verpleegkundige overdracht tussen zorginstellingen - maakt het mogelijk om gegevens van cliënten en patiënten eenduidig vast te leggen. Met een paar klikken kan deze uitgewisseld worden met zorgprofessionals in de hele zorgketen. Zo blijft er meer tijd over voor cliënten en krijgen zij de aandacht en de zorg die ze nodig hebben. De komende jaren wordt de eOverdracht stap voor stap in alle bestaande EPD- en ECD-systemen ingebouwd. Ga jij ook aan de slag met de eOverdracht? Zo werken we samen aan goede gegevens voor goede zorg.  

Deze pagina is een onderdeel van