Nieuws

Nieuwsbrief PJ&J - juni 2018

15 juni 2018

In dit juninummer van Professionalisering Jeugdhulp & Jeugbescherming (PJ&J) vindt u vier levendige dubbelinterviews waarin professionals uit verschillende beroepsgroepen in het jeugddomein met elkaar in gesprek gaan. Zij snijden thema’s aan als samenwerken, vakmanschap, professionalisering, en de meerwaarde van het lidmaatschap van een beroepsvereniging.

De dubbelinterviews zijn georganiseerd door de binnen PJ&J samenwerkende beroepsverenigingen: AJN, BCMB, BV Jong, BPSW, NIP, NVO, V&VN en VVAK. U kunt de interviews hier lezen.  

Andere onderwerpen zijn:

 • Inspiratiebijeenkomst 'Gemeenten en professionalisering Jeugdhulp en Jeugdbescherming'Tijdens de inspiratiebijeenkomst op 26 april jl. hebben gemeenten, aanbieders, professionals en vertegenwoordigers van jeugdigen het gesprek gevoerd over belangrijke waarden in het samenspel om individueel én gezamenlijk effectief invulling te geven aan de verantwoordelijkheid voor professionalisering jeugdhulp. Het was een levendig en intensief gesprek waarbij door alle partners gezamenlijk een aantal ankerpunten is genoemd. De kunst is om de komende periode - interactief en met de betrokkenen zelf - deze ankerpunten om te zetten in sturingsprincipes en (concreet) handelen. Lees meer

 • Resultaat 'Evaluatie Jeugdwet: De stem van de professional'
  Dit voorjaar publiceerden de samenwerkende beroepsverenigingen het rapport ‘Evaluatie Jeugdwet: De stem van de professional’. Hierin staan aanbevelingen voor het Rijk, gemeenten, aanbieders en beroepsverenigingen. De aanbevelingen zijn gebaseerd op een enquête onder bijna 1000 professionals. Centraal in de evaluatie stond de vraag wat de effecten van de Jeugdwet zijn op het werk van de jeugdprofessionals. Het rapport is uitgereikt aan de Tweede Kamer, de ministers, de VNG en tal van stakeholders. Wil je weten wat er met de conclusies uit het rapport is gedaan? Lees verder

 • Dag van de Jeugdprofessional: 14 september 2018
  SKJ en de beroepsverenigingen BPSW, NIP en NVO organiseren dit congres op vrijdag 14 september 2018 in het Beatrix Theater in Utrecht. Meld u hier aan

 • Ansichtkaart Toolkit Professionalisering Jeugddomein, deel 'm uit!
  Op deze ansichtkaart staan de belangrijkste tools waarmee je binnen je organisatie en je team in gesprek kunt gaan over professionalisering binnen het jeugddomein. Deel de ansichtkaart uit bij bijeenkomsten en evenementen, en inspireer zo aanbieders en professionals om met de tools aan de slag te gaan.
  De ansichtkaart kun je bestellen door ons een mail te sturen. Geef in je mail aan: waarvoor je de kaarten wilt bestellen, hoeveel je er wilt hebben en waar we ze naartoe kunnen sturen (incl. contactpersoon). Heb je ervaring met een tool? Deel ze met andere professionals door je ervaring te mailen.

 • Veelgestelde vragen Kwaliteitskader Jeugd
  Het Kwaliteitskader Jeugd ondersteunt gemeenten, werkgevers, aanbieders en professionals van jeugdhulp en jeugdbescherming bij het toepassen van de norm van de verantwoorde werktoedeling. De meest gestelde vragen zijn nu gebundeld in een nieuwe brochure. U kunt de brochure hier bekijken. 
Dianne van der Veen
Wil je meer weten?
Neem contact op met Dianne van der Veen

Deze pagina is een onderdeel van:

Thema: