Nieuws

NSDSK op podium beste werkgevers 2016

05 oktober 2016

VGN lid NSDSK (specialist in taal en gehoor) heeft een podiumplaats behaald tijdens het Beste Werkgevers Event in Theater Amsterdam. Dat hebben Effectory en Intermediair op 4 oktober bekendgemaakt. Ook de JP van den Bent Stichting, Stichting Prisma, Driestroom en Estinea behoren tot de 30 beste werkgevers van Nederland. De VGN is uiteraard trots op dit resultaat.

Ernest Müter, bestuurder van NSDSK: “Wij hebben dit prachtige resultaat te danken aan de enorme bevlogenheid en betrokkenheid van onze collega’s. De professional van ons is dan ook echt dé spil in het geheel. We bieden ze vooral ook alle ruimte om zelf methodes te ontwikkelen en toe te passen. Als management bemoeien wij ons daar niet mee.”

Het geheim van goed werkgeverschap
Guido Heezen, oprichter van Effectory, over de geheimen van goed werkgeverschap: “Succesvolle organisaties scoren aantoonbaar goed op bevlogenheid en betrokkenheid. Om dit te bewerkstelligen is het belangrijk om een cultuur van vertrouwen te creëren. Medewerkers moeten ervan op aan kunnen dat er goed met hun belangen wordt omgegaan. Een duidelijke missie en inspirerend leiderschap zijn daarbij van groot belang.” Volgens Heezen produceren bevlogen én betrokken medewerkers tot een factor drie meer dan andere medewerkers.

Ranglijst beste werkgevers
Tijdens de uitreiking van de awards presenteerden Effectory en Intermediair de top 15 beste werkgevers in 4 categorieën:

  1. Profit >1000mw
  2. Profit <1000mw
  3. Non-Profit >1000mw
  4. Profit <1000mw

Organisaties behalen een plek op één van deze lijsten als zij boven hun branchegemiddelde scoren. Voor zorg (algemeen) is dat een 7,0.

In de categorie Non-Profit >1000 medewerkers is JP van den Bent Stichting als vierde geëindigd (8,1), Prisma (7,3) als dertiende en Driestroom als vijftiende (7,3). In de categorie Non-Profit <1000 medewerkers is NSDSK als derde geëindigd (8,2) en Estinea als negende (7,7).

Waar blinken de Beste Werkgevers in uit?
De Beste Werkgevers scoren op essentiële onderdelen beter dan andere organisaties. Het gaat hierbij om organisatietrots, achter de doelstellingen staan, kansen krijgen om optimaal te presteren, ontvangen van waardering, organisatietevredenheid en tevredenheid over de werkzaamheden.

Beste Werkgeversonderzoek 2016
Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. Beste Werkgevers is de grootste en meest betrouwbare lijst van de beste werkplekken in Nederland. Organisaties verdienen een positie op de ranglijst gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers. Meer informatie over de winnaars en de geheimen van goed werkgeverschap is te vinden in het Beste Werkgevers Magazine 2016.

 

Deze pagina is een onderdeel van: